Παρασκήνιο

Ο Στέφανος Κασσελάκης στην κλειστή Λέσχη των Βορείων Προαστίων με 102 εκλεκτούς

Ο Στέφανος Κασσελάκης στην κλειστή Λέσχη των Βορείων Προαστίων με 102 εκλεκτούς
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κέρδισε το ακροατήριό του, αν και κάποιοι θεώρησαν ότι δεν έχει μέτρο και ότι διακατέχεται από ένα υπερτροφικό «εγώ» που δεν θα του βγεί σε καλό.

Οι 102 εκλεκτοί της αθηναϊκής κοινωνίας που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση κλειστής Λέσχης των Βορείων Προαστίων για το special session του προηγούμενου Σαββάτου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά -για πρώτη φορά στην πλειονότητά τους- τον νέο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τον πολιτικό που δηλώνει ότι θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός, κ. Στέφανο Κασσελάκη.

Η συνάδελφος Κατερίνα Ουρανού διείσδυσε στα… άδυτα και μας περιγράφει τα όσα συνέβησαν.

Ιδου το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Εστίας:

«Οι 102 εκλεκτοί της αθηναϊκής κοινωνίας που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση κλειστής Λέσχης των Βορείων Προαστίων για το special session του προηγούμενου Σαββάτου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά -για πρώτη φορά στην πλειονότητά τους- τον νέο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τον πολιτικό που δηλώνει ότι θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός, κ. Στέφανο Κασσελάκη.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εξοικειωμένος με ανάλογης σύνθεσης και σκοπιμότητας εκδηλώσεις, δεν πήγε στο ραντεβού της Κηφισιάς με απλό βαμβακερό T-shirt αλλά φορώντας πουκάμισο, ελαφρύ πουλοβεράκι, υφασμάτινο παντελόνι και loafers υποδήματα χωρίς κάλτσες. Κανονικός κολλεγιόπαις δηλαδή. Η σχέση του πάντως με το Κολλέγιο Αθηνών δεν ήταν και το δυνατό του χαρτί. Θα μπορούσε να προκαλέσει και υπνηλία στους παρευρισκόμενους, εάν μετά από μία δεκάλεπτη αφήγησή του για τις ιδιαίτερα υψηλές επιδόσεις του ως μαθητή -σε αντίθεση με εκείνες της συμμαθήτριας κυρίας Δόμνας Μιχαηλίδου– δεν συνειδητοποιούσε ότι ομιλεί για θέματα που ευλόγως δεν συγκινούν το συγκεκριμένο κοινό.

Ανάμεσα στους 102, πέραν του άτυπου προέδρου της Λέσχης κ. Αποστόλου Ταμβακάκη και του επίσης άτυπου αντιπροέδρου κ. Πέτρου Ευθυμίου, βρίσκονταν ο υπουργός της ΝΔ κ. Δημήτρης Καιρίδης, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Γιάννης Παναγόπουλος, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος κ. Ανδρέας Δρακόπουλος, ο πρώην ναύαρχος κ. Χρήστος Φενέκος, ο επιχειρηματίας κ. Θόδωρος Βάρδας, αρκετά στελέχη του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Μανιάτης, ο πρώην υπουργός κ. Χρήστος Βερελής, διοικητές πολλών ΔΕΚΟ, πρώην και νυν τραπεζίτες και επιχειρηματίες. Προκάλεσε αίσθηση το γεγονός πως τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ προλόγισε με ιδιαίτερα θερμά λόγια ο ισχυρός παράγων της Motor Oil κ. Πάνος Κυριακόπουλος.

Οξύνους ο κ. Κασσελάκης μετέφερε τη συζήτηση από τις σπουδές του στους στόχους του για τον ΣΥΡΙΖΑ και την ελπίδα του να γίνει το «Δημοκρατικό Κόμμα της Ελλάδας», κάτι αντίστοιχο με τους Democrats των ΗΠΑ. Είπε ότι τον ενδιαφέρει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να κινείται στον χώρο του προοδευτικού Κέντρου και της Κεντροαριστεράς, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει στους συνομιλητές του ότι, λίγη ώρα πριν από το ραντεβού τους, είχε αναρτήσει στην πλατφόρμα iSYRIZA το περίφημο ερωτηματολόγιο για τη φυσιογνωμία του κόμματος του οποίου ηγείται. Κάπου εκεί ξεκίνησαν οι ερωτήσεις για το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Στέφανος Κασσελάκης είπε ότι είναι ένα δεξιό κόμμα, αφού ψηφίζει σχεδόν όλους τους νόμους της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη και στάθηκε αρνητικά στο γεγονός πως το ⅓ της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας δεν ψήφισε υπέρ του γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια. Δεν θέλησε να κάνει θετικά σχόλια για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και τον κ. Νίκο Ανδρουλάκη, δεν απέφυγε να κρύψει τη δυσφορία του για το ότι δεν έχει καταθέσει μήνυση για το σκάνδαλο των υποκλοπών και επέμεινε ότι δεν σκοπεύει να συνεργαστεί με το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη.

Έδειξε ότι το πρόβλημά του είναι κυρίως ο κ. Ανδρουλάκης για να πεί ενώπιον του πασοκογενούς ακροατηρίου της Λέσχης: «Αλλάξτε αρχηγό και το συζητάμε». (Σημειωτέον πως μία ημέρα αργότερα, στο LSE, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να εκλέξει εκείνον αρχηγό εάν θέλει να προχωρήσει). Ήταν επικριτικός και για την περίοδο του πρώην Πρωθυπουργού κ. Κώστα Σημίτη, κάτι που προκάλεσε όμως εκνευρισμό στους παρευρισκόμενους, σε αντίθεση με την ανοχή που είχαν επιδείξει στις αναφορές του κ. Κασσελάκη για την προεδρία του κ. Ανδρουλάκη.

Τον λόγο φέρεται να πήρε ο κ. Πέτρος Ευθυμίου ο οποίος ανέλαβε να του εξηγήσει τι συνέβη στη χώρα επί διακυβέρνησης Σημίτη. Ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε να ακούει την επιχειρηματολογία του και δήλωσε ότι αναθεωρεί κάποιες από τις απόψεις που εξέφρασε. Με χαρακτηρισμούς που από κάποιους θεωρήθηκαν ακραίοι, ίσως και απρεπείς, μίλησε ο κ. Κασσελάκης και για τον σημερινό Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Εστίασε την κριτική του στην υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων και στην τραγωδία στα Τέμπη μιλώντας για προσπάθεια συγκάλυψης. Κάποιοι από τους 102 έδειξαν ότι ενοχλήθηκαν κάπως από τις συγκεκριμένες αναφορές, όμως ο παρών υπουργός κ. Καιρίδης δεν μίλησε και παρέμεινε σιωπηλός στη γωνία που είχε επιλέξει από την αρχή.

Το ακροατήριο επέμενε να μάθει πως θα διαχειριστεί το ζήτημα Πολάκη κι εκείνος τους επανέλαβε αρκετές φορές: «Περιμένετε και θα δείτε» υπονοώντας ότι ειδικά για εκείνον κι όχι για τους άλλους δύο βουλευτές που δεν τήρησαν την κομματική πειθαρχία στην ψηφοφορία για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών θα υπάρξουν κυρώσεις.

Στο κρίσιμο ερώτημα του πως θα διαχειριστεί ένα πιθανό αρνητικό για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, ο κ. Στέφανος Κασσελάκης είπε ευθέως ότι όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα ο ίδιος δεν θα καμφθεί και θα συνεχίσει ακάθεκτος στην προεδρία. Αυτό που είπε λίγες ημέρες αργότερα και στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματός του.

Σε γενικές γραμμές άρεσε, δημιούργησε την εντύπωση πως είναι ένας έξυπνος άνθρωπος με στόχους και ότι έχει την ικανότητα να ελίσσεται. Κέρδισε το ακροατήριό του, αν και κάποιοι θεώρησαν ότι δεν έχει μέτρο και ότι διακατέχεται από ένα υπερτροφικό «εγώ» που δεν θα του βγει σε καλό. Εκτίμησαν το χιούμορ του και στο τέλος δεν απέφυγαν τον πειρασμό να βγουν και selfies φωτογραφίες μαζί του. Για ορισμένους μπορεί να θεωρηθούν και ιστορικές… ».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X