Παρασκήνιο

Οι παρακολουθήσεις της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων μπορεί να προκαλέσουν πολιτικές εξελίξεις

Οι παρακολουθήσεις της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων μπορεί να προκαλέσουν πολιτικές εξελίξεις
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το σκάνδαλο των υποκλοπών παίρνει άλλη τροπή μετά την αποκάλυψη ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε και τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις σε στρατιωτικό και πολιτικό επίπεδο.

Οι μεν στρατιωτικοί αισθάνονται προσβεβλημένοι διότι δεν χαίρουν της εμπιστοσύνης του Μεγάρου Μαξίμου, ο δε πολιτικός κόσμος κάνει λόγο για σημάδια εκτροπής. Ενδιαφέρον θα έχει ειδικότερα η αντίδραση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ., καθώς υποτίθεται ότι είναι ιδιαιτέρως ευαίσθητη με τα θέματα «Πατρίδας – Θρησκείας – Οικογένειας». Οφείλουν μια απάντηση πρωτίστως στους εαυτούς τους:

– Γιατί η ΕΥΠ παρακολουθούσε τους έχοντες την ευθύνη της Εθνικής Ασφάλειας;

– Εάν αυτό συνέβαινε με άλλη κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑ), οι βουλευτές της Ν.Δ. θα είχαν ανέβαι επάνω στα έδρανα της Βουλής διαμαρτυρόμενοι;

– Και οι βαρόνοι της Ν.Δ. θα εξακολουθούν να πετάνε χαρταετό;

Από τον ΣΥΡΙΖΑ το θέμα αναμένεται να χειριστεί προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας με συγκεκριμένες κινήσεις και δράσεις.

Το ζητούμενο είναι τι θα πράξουν οι Θεσμοί και οι ανεξάρτητες Αρχές.

Υ.Γ.: Μην σπεύσει η Ν.Δ. και επαναλάβει ότι πρόκειται για έωλες αποκαλύψεις χωρίς στοιχεία! Διότι στοιχεία υπάρχουν και εκείνοι που τα έχουν στην κατοχή τους θα τα αξιοποιήσουν θεσμικά την στιγμή που πρέπει. Το γνωρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και γι’ αυτό σκέφτεται τρόπους διαφυγής για να αποφύγει περαιτέρω μεγαλύτερο πολιτικό διασυρμό.

Πηγή: ieidiseis.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X