Παρασκήνιο

Οργή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για Κασσελάκη – Mea culpa Πολάκη

Οργή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για Κασσελάκη – Mea culpa Πολάκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Βαρύ ήταν το κλίμα στην 6ωρη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, καθώς μεταξύ όλων των άλλων η πρωινή επιστολή Κασσελάκη με αιχμές για όσους τον αμφισβητούν, προκάλεσε οργή στα στελέχη του οργάνου.

Ενδεικτική ήταν και η απάντηση  της Πολιτικής Γραμματείας πως στον δρόμο για το Συνέδριο και τις ευρωεκλογές «πορευόμαστε με σεβασμό στην προσωπικότητα των μελών και των στελεχών μας, στις ψηφισμένες θέσεις μας, στη συλλογικότητα και στο καταστατικό μας. Αυτό αφορά όλους και όλες μας. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο».

Στις τοποθετήσεις τους κορυφαία στελέχη εξέφρασαν την έντονη δυσφορία τους για το περιεχόμενο της επιστολής. Μεταξύ αυτών που τοποθετήθηκαν ο Παύλος Πολάκης φέρεται να δήλωσε, εκδηλώνοντας απογοήτευση, «είμαι σε δύσκολη θέση γιατί τον έχω στηρίξει» εννοώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης η Όλγα Γεροβασίλη σχολίασε πως είναι κρίμα που ο πρόεδρος απουσιάζει γιατί «η επιστολή του επιστρέφεται ως απαράδεκτη».

Στην επιστολή του ο Στέφανος Κασσελάκης ενημέρωνε τα στελέχη του οργάνου πως δεν θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση λόγω φορτωμένου προγράμματος στο Λονδίνο. Επισήμανε ότι το ερωτηματολόγιο έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα και τα αποτελέσματά του θα αποτελέσουν ένα χρήσιμο εργαλείο για το κόμμα αλλά δεν θα δημοσιοποιηθούν.

Τους εγκάλεσε για το λόγο που ζήτησαν συνεδρίαση για το ερωτηματολόγιο και όχι για τις αγροτικές οι φοιτητικές κινητοποιήσεις, για τα φάρμακα ή για τους ποινικούς κώδικες. «Πολιτική Γραμματεία για το γνωμοδοτικό ερωτηματολόγιο; Για την εσωκομματική επιρροή του καθενός σε ένα κόμμα που αποδείχτηκε μη κυβερνητικό και οφείλει να ανταποκριθεί στις ανάγκες της κοινωνίας, η οποία υποφέρει και δεν βλέπει διέξοδο ούτε και ελπίδα» υπογράμμισε μεταξύ άλλων στην επιστολή του.

Τους κατηγόρησε δε ότι τροφοδοτούν σενάρια που απογοητεύουν τη βάση του κόμματος: «Σταματήστε να κυνηγάτε χίμαιρες, να τροφοδοτείτε σενάρια συνωμοσιολογίας πως δήθεν θα φτιάξω Ι.Χ. κόμμα, γιατί απογοητεύουμε τον κόσμο μας».

Μεταξύ αυτών που άσκησαν έντονη κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη ήταν ο Γιώργος Τσίπρας ο οποίος είπε πως «δεν υπάρχει καμία πολιτική λειτουργία στο κόμμα από την εκλογή Κασσελάκη και μετά», ο Γιάννης Ραγκούσης, η Κατερίνα Νοτοπούλου, κ.ά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X