Παρασκήνιο

Πανδημία ανταρτών στη Νέα Δημοκρατία…

Πανδημία ανταρτών στη Νέα Δημοκρατία…
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πριν κοπάσει ο απόηχος από την καταψήφιση του νομοσχεδίου για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια από την Μαριέττα Γιαννάκου και την Όλγα Κεφαλογιάννη, ένα νέο φάντασμα πλανάται πάνω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες περισσότεροι από δέκα βουλευτές της ΝΔ έχουν διαφωνήσει με το εργασιακό νομοσχέδιο και έχουν αφήσει υπονοούμενα ότι μπορεί και να αντιδράσουν, ενώ παράλληλα κατατίθεται σήμερα και το νομοσχέδιο για την ιατρική καννάβι.

 Η βουλευτής Θεσσαλονίκης -και εργατολόγος- Άννα Ευθυμίου ήταν η πρώτη που αντέδρασε αφήνοντας αιχμές για το νομοσχέδιο, ζητώντας από τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη να ξαναδεί το σχετικό νομοθέτημα, αφού αρκετά σημεία του θέλουν αλλαγές.

Οι βουλευτές της ΝΔ που έχουν ερωτήματα και προβληματισμούς για το νομοσχέδιο, φοβούνται ότι οι διενέξεις που θα προκύψουν ανάμεσα στους υπαλλήλους και τους εργοδότες θα είναι πολλές  και σοβαρές με αποτέλεσμα να βρεθούν αυτοί απολογούμενοι για την κατάσταση.

Οι ίδιοι άνθρωποι  φοβούνται ωστόσο ότι από το μυαλό του πρωθυπουργού  δεν έχει φύγει  η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, γεγονός που τους κάνει να μην θέλουν να δείξουν έμπρακτα την διαφωνία τους με τα διάφορα νομοθετήματα τα οποία φέρνει η κυβέρνηση προς ψήφιση.

Ο φόβος τους είναι δηλαδή μήπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης  δεν τους συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια στις επόμενες εκλογές, εάν έχουν χαρακτηριστεί αντάρτες.

Πολλοί πάντως ισχυρίζονται ότι εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφασίσει τελικά να πάει σε εκλογές το φθινόπωρο, αφού ως τότε θα έχει εμβολιαστεί ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτών, τότε δεν αποκλείεται σιωπηλά να ζητήσει από τις μεγάλες επιχειρήσεις να μην εφαρμόσουν τον νόμο προκειμένου να μην προκληθεί κοινωνική αναταραχή.

Με αυτό τον τρόπο λένε –πολιτικοί παρατηρητές -η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να αποδυναμώσει το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ για το εργασιακό νομοσχέδιο το οποίο μάλιστα έχει χαρακτηρίσει  «μητέρα των μαχών.»

Υποστηρίζουν δε  ότι εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάει σε διπλές εκλογές κρατώντας έτσι την αυτοδυναμία του, μετά  θα εφαρμόσει όλα τα σκληρά νομοθετήματα τα οποία έχει ψηφίσει, ενώ θα φέρει και  ακόμα μεγαλύτερες αλλαγές σε ότι αφορά την οικονομία και την ανεργία.

Αποκαλύφθηκε το εργασιακό έκτρωμα του…Superman Χατζηδάκη με την «ταφόπλακα» του οκταώρου!

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X