Παρασκήνιο

Πατούλης τέλος από την περιφέρεια Αττικής

Πατούλης τέλος από την περιφέρεια Αττικής
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο θύμα του μπάχαλου και του χάους στην Αττική από την κακοκαιρία “Ελπίδα”  λόγω της ανικανότητας κυβέρνησης, περιφέρειας και δήμων δεν είναι ο Χρήστος Στυλιανίδης, όπως λογικά θα περιμένατε. Είναι ο Γιώργος Πατούλης ο οποίος βρίσκεται πλέον στο στόχαστρο του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Μαξίμου, που προστατεύουν τον Χρήστο Στυλιανίδη, γιατί πιστεύουν πως έτσι θα γλιτώσουν από την οργή των πολιτών. Μάταια, όμως, όπως έδειξε και η δημοσκόπηση της Pulse που βρήκε πως τω 72% των πολιτών είναι δυσαρεστημένο από τη διαχείριση της κακοκαιρίας.

Οι πληροφορίες που κυκλοφορούν λένε πως ο Γιώργος Πατούλης είναι κομμένος και ο εκλεκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη που θα πάρει το χρίσμα είναι ο Νίκος Χαρδαλιάς, παρότι ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας θα προτιμούσε να διεκδικήσει μία θέση στη Βουλή.

Δεν αποκλείεται βέβαια ο Γιώργος Πατούλης να είναι υποψήφιος, αλλά δεν θα έχει το χρίσμα της Ν.Δ. Μπορεί να είναι εκ νέου υποψήφιος ως αντάρτης.

Αυτή την εξέλιξη βλέπει και η «Καθημερινή», με ένα δημοσίευμα στην παραπολιτική της στήλη: «Τα όσα συνέβησαν αυτές τις µέρες στην Αθήνα με τον χιονιά άνοιξαν αναπόφευκτα τη συζήτηση και για τα χρίσµατα στην τοπική αυτοδιοίκηση, που βρέθηκε στο στόχαστρο για την κακή διαχείριση που έκανε. Στο επίκεντρο, φύσει και θέσει, ο Γιώργος Πατούλης και η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας. Εχω την αίσθηση πως η πιθανότητα στήριξης της Ν.Δ. στον νυν περιφερειάρχη απομακρύνεται, καθώς η «Ελπίς» την έβαλε «στον πάγο» μετά τα φανερά αλλά και υπόγεια μαχαιρώματα», σημειώνει η εφημερίδα, για να προσθέσει:

«Αυτή η κατάσταση επαναφέρει το σενάριο να δούμε στην Αττική υποψηφιότητα Χαρδαλιά, με δεδομένο ότι ο υφυπουργός Αμυνας αυτοδιοικητικός είναι –και ουδέποτε έγινε κάτι άλλο–, ενώ γνωρίζει πολύ καλά και τα θέματα Πολιτικής Προστασίας, τα οποία έρχονται εμφατικά στο προσκήνιο». Το ντιλ, λοιπόν, έχει γίνει και αναμένεται η αντίδραση του Γιώργου Πατούλη. Εκτός κι΄αν τον δελεάσουν με κάποιο άλλο αξίωμα, πράγμα που φαντάζει πολύ δύσκολο ως αδύνατο να αποδεχτεί…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X