Παρασκήνιο

Συνεδριάζουν το Σαββατοκύριακο οι αποχωρήσαντες του ΣΥΡΙΖΑ για νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα και φορέα

Συνεδριάζουν το Σαββατοκύριακο οι αποχωρήσαντες του ΣΥΡΙΖΑ για νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα και φορέα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Καλπάζουν οι εξελίξεις στους κόλπους της Αριστεράς με επίκεντρο τις διεργασίες που γίνονται μεταξύ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησαν.

Ο πολιτικός χρόνος είναι ιδιαίτερα συμπυκνωμένος και τα μέλη της «Ομπρέλας» και των «6+6» συνεδριάζουν αυτό το Σαββατοκύριακο με την ατζέντα να περιλαμβάνει κρίσιμους πολιτικούς και οργανωτικούς στόχους για την επόμενη μέρα εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

Το διακύβευμα είναι η συγκρότηση των αποχωρήσαντων σε πολιτικό σώμα εντός των επόμενων ημερών, που θα μπορεί να παρεμβαίνει οργανωμένα στον πολιτικό διάλογο της Αριστεράς και της κοινωνίας εντός και εκτός Βουλής με τις απαραίτητες αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη στον λόγο και τη φυσιογνωμία. Τα στελέχη των διασπαθέντων συνιστωσών έχουν δηλώσει ότι βασικός στόχος είναι η συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας στο άμεσο μέλλον, με τις αποφάσεις να αναμένονται ακόμη και στις αρχές της εβδομάδας.

Τα δεδομένα αυτή τη στιγμή είναι συγκεκριμένα: Από τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν αποχωρήσει 11 βουλευτές και ο αριθμός είναι επαρκής για τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, χθες, ο Αλέξης Χαρίτσης, «εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να έχουμε μια παρουσία μαχητική και τεκμηριωμένη και να συνενώσουμε τις δυνάμεις μας με πολλούς άλλους». Ο βουλευτής Μεσσηνίας των «6+6» είναι το πρόσωπο που φαίνεται να συγκεντρώνει τη συναίνεση για τη θέση του Προέδρου της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Τα διαδικαστικά της συγκρότησης Κ.Ο. προβλέπουν ότι όλα αυτά τα μέλη θα υποβάλλουν μια δήλωση προς τον Πρόεδρο της Βουλής, ώστε και τυπικά να συγκροτηθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα, η οποία θα έχει κάποια προνόμια, δεν θα έχει όμως χρηματοδότηση.

Ο νέος φορέας δικαιούται και μετακλητούς υπαλλήλους. Δικαιούται τη συμμετοχή στη Διάσκεψη των Προέδρων που είναι το κορυφαίο κοινοβουλευτικό όργανο, όπως και στις υπόλοιπες κοινοβουλευτικές επιτροπές, οπότε αναμένεται η πρώτη εμφάνιση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας συγκροτημένη σε σώμα στη συζήτηση του προϋπολογισμού. Εκεί θα δοκιμαστεί και η πολιτική του δράση ως δύναμη της αντιπολίτευσης.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X