Θέμα

ΣΥΡΙΖΑ: Η υποψηφιότητα της Ολγας Γεροβασίλη και η στάση του Αλέξη Τσίπρα

ΣΥΡΙΖΑ: Η υποψηφιότητα της Ολγας Γεροβασίλη και η στάση του Αλέξη Τσίπρα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ενα 24ωρο αφότου ο Στέφανος Κασσελάκης σήκωσε το γάντι μετά την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα, φαίνεται ότι κλειδώνει το όνομα της αντιπάλου του. Η Όλγα Γεροβασίλη αναμένεται να είναι εκείνη που θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί η υποψηφιότητά της το Σάββατο όταν και θα μιλήσει στο Συνέδριο. Ήδη, τα ονόματα του Διονύση Τεμπονέρα,  του Σωκράτη Φάμελλου  και του Νικόλα Φαραντούρη που είχαν ακουστεί αποσύρθηκαν όταν οι ίδιοι με δηλώσεις τους ξεκαθάρισαν ότι δεν θα κατέβουν στις εκλογές.

Βέβαια, δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπάρξει και άλλος υποψήφιος, παρότι φαίνεται να συγκεντρώνει πολύ λίγες πιθανότητες αυτό το ενδεχόμενο. Αναφερόμαστε σε κάποιο όνομα που δεν έχει ακουστεί μέχρι τώρα.

Ανοικτή στήριξη του Τσίπρα

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να παίξει και η στάση του Αλέξη Τσίπρα. Η τοποθέτησή του πριν την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη ήταν εκείνη που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Τώρα αποτελεί ερωτηματικό η στάση που θα τηρήσει.

Πληροφορίες που δεν έχουν διασταυρωθεί αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να στηρίξει ανοικτά την υποψηφιότητα της Όλγας Γεροβασίλη. Το πότε και το πως θα γίνει δεν είναι γνωστό.

Φυσικά, εάν συμβεί αυτό θα πρόκειται για μία κίνηση με ρίσκο για τον Αλέξη Τσίπρα σε περίπτωση που ηττηθεί η Όλγα Γεροβασίλη στις κάλπες. Ωστόσο,αν ληφθεί υπόψη ότι ο Στέφανος Κασσελάκης στηρίχτηκε από στελέχη του κόμματος, όπως ο Νίκος Παππάς, που τώρα δεν αναμένεται να τον στηρίξει και ότι για τον νυν πρόεδρο κυκλοφορούσε η φήμη, χωρίς να διαψευστεί, ότι είναι ο ευνοούμενος του Αλέξη Τσίπρα, γίνεται αντιληπτό πως  τώρα αποδυναμώνεται.

Η επόμενη ημέρα των εκλογών

Μόλις ολοκληρωθεί το Συνέδριο και όταν θα κλείσουν οριστικά τα ονόματα των υποψηφίων θα προχωρήσουν και οι διαδικασίες. Θα απαντηθεί το βασικό ερώτημα του πότε θα γίνουν οι εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπει σε μια νέα περίοδο εσωκομματικής κόντρας.

Το θέμα βέβαια θα είναι η επόμενη ημέρα των εκλογών. Από τη στιγμή που θα υπάρξει στήριξη του Αλέξη Τσίπρα στην Όλγα Γεροβασίλη αυτό θα σημαίνει και την ενεργή εμπλοκή του στις εσωκομματικές διαδικασίες.

Έτσι, το όνομά του θα μπει και εκείνο στην εξίσωση και θα ανήκει είτε στους κερδισμένους είτε στους χαμένους. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει ηττηθεί ποτέ σε εσωκομματικές διαδικασίες. Έτσι το ενδεχόμενο να χάσει η Όλγα Γεροβασίλη σε περίπτωση που θα την στηρίξει θα είναι ένα πλήγμα και για αυτόν.

Από την άλλη εάν ο Στέφανος Κασσελάκης ηττηθεί τότε θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η στάση του εάν και εκείνος έχει εκφράσει την πίστη του στο κόμμα. Δίχως αμφιβολία από όσα έγιναν μεγάλος χαμένος βγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ που πνίγεται στην εσωστρέφειά του λίγους μήνες πριν τις Ευρωεκλογές.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X