Παρασκήνιο

Τα “καπέλα” Μητσοτάκη και τα..νεύρα υπουργών

Τα “καπέλα” Μητσοτάκη και τα..νεύρα υπουργών
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Έξαλλοι λένε οι πληροφορίες, είναι οι υπουργοί των παραγωγικών υπουργείων από το «καπέλο» που τους έβαλε ο πρωθυπουργός. Ιδιαίτερα ο Χρήστος Σταϊκούρας δεν μπορεί ακόμα να χωνέψει ότι ο Θεόδωρος Σκυλακάκης ανέλαβε να διαχειριστεί όλα τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, αναλαμβάνοντας στην πραγματικότητα αυτός το χοντρό παιχνίδι με τους επιχειρηματίες αλλά και την κοινωνία.

Όπως λένε ωστόσο όσοι ξέρουν το πώς κινείται η οικογένεια Μητσοτάκη, ισχυρίζονται ότι  ο πρωθυπουργός έβαλε στη θέση αυτή έναν δικό του άνθρωπο ή, για την ακρίβεια, έναν άνθρωπο που είχε πάντα στενούς δεσμούς με την οικογένεια του.
Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές απόψεις του νέου αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών είναι γνωστές. Από τη δεκαετία του ’80, το «θινκ τανκ» που είχε αναλάβει να μεταφέρει τη σκληρή νεοφιλελεύθερη και φιλοατλαντική ατζέντα ήταν η ομάδα γύρω από το περιοδικό «Εποπτεία» του ζεύγους Ζηνοβίας και Παναγιώτη Δρακόπουλου, στενών φίλων του ζεύγους Κωνσταντίνου και Μαρίκας Μητσοτάκη.

Ο Θεόδωρος  Σκυλακάκης υπήρξε  πολιτικό παιδί του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και στενός φίλος της Ντόρας Μπακογιάννη.

Όντας συνεργάτης , του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη έγραψε βιβλίο για το  Μακεδονικό (Στο όνομα της Μακεδονίας, 1995), το οποίο αποτελεί και την επίσημη εκδοχή της πλευράς Μητσοτάκη για τα γεγονότα της εποχής (1991-93) που οδήγησαν στην πτώση της κυβέρνησής του.

 Άλλωστε το βιβλίο είχε προλογίσει ο ίδιος ο  Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος είχε υπερασπιστεί την θέση του για το θέμα. Ακόμα μέσα από τις σελίδες  αναβιώνει  αντιπαράθεση του  Αντώνη Σαμαρά με τον τότε πρωθυπουργό  και γίνεται σκληρή επίθεση κατά του Καλαματιανού πολιτικού,  για τους χειρισμούς του στο θέμα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X