Παρασκήνιο

Τα σενάρια για το πολιτικό μέλλον του Κώστα Μπακογιάννη

Τα σενάρια για το πολιτικό μέλλον του Κώστα Μπακογιάννη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Κώστας Μπακογιάννης ήταν από τους «μεγάλους» ηττημένους του β’ γύρου των δημοτικών εκλογών 2023, καθώς δεν κατάφερε να ανανεώσει τη θητεία του ως δήμαρχος στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας, αυτόν της Αθήνας.

Μετά την αναπάντεχη ήττα του, έχουν ξεκινήσει τα πρώτα σενάρια των ΜΜΕ (όχι ασφαλώς πραγματικές συζητήσεις εντός της οικογένειας) για το ποιο θα είναι το μέλλον του, εφόσον δεν κατάφερε να επανεκλεγεί. Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, και όπως είναι λογικό, ο Κώστας Μπακογιάννης αναμένεται να είναι επικεφαλής της δημοτικής του παράταξης, καθώς και της αντιπολίτευσης στον δήμο Αθηναίων.

Ωστόσο, χάρη στη μακροχρόνια εμπειρία του στο κομμάτι της πολιτικής, δεν φαίνεται πως θα περιοριστεί αποκλειστικά στο κομμάτι του δήμου. Οι ίδιες πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού αναφέρουν πως ενδέχεται να είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές του 2024.

Κώστας Μπακογιάννης: Το σενάριο για βουλευτής της ΝΔ

Ωστόσο, πέρα από το σενάριο της Ευρωβουλής, εξετάζεται ένα ακόμη ενδεχόμενο, το οποίο σχετίζεται με τις εθνικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν σε τέσσερα χρόνια από φέτος,λένε τα ΜΜΕ χωρίς να λαμβάνουν υπόψη πως αν δεν αποχωρήσει η Ντόρα Μπακογιάννη θα θεριέψουν οι κατηγορίες περί οικογενειοκρατίας, πράγμα  που αναμφίβολα θα πλήξει και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πιο συγκεκριμένα, γίνεται λόγος πως ο Κώστας Μπακογιάννης θα είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2027, χωρίς όμως να έχει διευκρινιστεί η εκλογική του περιφέρεια (είναι απίστευτο το σενάριο.Σήμερα είναι Τρίτη και κάποιοι θα ήθελαν να είναι υποψήφιος βουλευτής και να έχει προσδιοριστεί και η περιφέρεια. Ελεος συνάδελφοι). Κάτι τέτοιο, ωστόσο, φαντάζει τόσο από τον ίδιο όσο και από το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ως κάτι μακρινό και ανεπιβεβαίωτο.

Σχόλιο eretikos.gr: Το μόνο σίγουρο είναι πως έχει καεί το σενάριο για μελλοντική πρωθυπουργία με εφαλτήριο το Δήμο της Αθήνας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X