Παρασκήνιο

Τέμπη: Σε κλίμα γενικευμένης κυβερνητικής αναξιοπιστίας θα μιλήσει ο Κώστας Αχ. Καραμανλής

Τέμπη: Σε κλίμα γενικευμένης κυβερνητικής αναξιοπιστίας θα μιλήσει ο Κώστας Αχ. Καραμανλής
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το έγκλημα στα Τέμπη, η επιχείρηση συγκάλυψης για 13 περίπου μήνες, οι αποκαλύψεις για τη μονταζιέρα έχουν δημιουργήσει μία πρωτοφανή πολιτική συνθήκη για τη χώρα μας. Η κυβέρνηση τοποθετείται, εκφράζει θέσεις και απόψεις για τα Τέμπη, αλλά το 88% των πολιτών, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση  της Metron Analysis δεν την πιστεύει. Μάλιστα το 77%, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco, θεωρεί ότι έγινε συγκάλυψη. Τουτέστιν ο κυβερνητικός λόγος είναι εντελώς αδύναμος και αναξιόπιστος.

Μάλιστα οι τελευταίες αποκαλύψεις για την μονταζιέρα που αλλοίωσε τα ηχητικά ντοκουμέντα πρόσθεσε νέα επίπεδα δυσκολίας για την κυβέρνηση.

Μέσα σε αυτό το κλίμα της πλήρους αναξιοπιστίας θα κληθεί να μιλήσει στη Βουλή ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, τον οποίο δεν πιστεύουν ούτε οι βουλευτές του κόμματός του. Το τι θα πει ασφαλώς και είναι ενδιαφέρον, αλλά τίποτα άλλο από την ομολογία της ενοχής του δεν πρόκειται να πείσει την κοινή γνώμη για τα λεγόμενά του.

O Κώστας Αχ. Καραμανλής  θα ανέβει στο βήμα στις 7 μ.μ. ύστερα από συνεχή επικοινωνία με το Μέγαρο Μαξίμου, όπως αναφέρουν πληροφορίες.

Ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κατόπιν πιέσεων από την κυβέρνηση αλλά και από γαλάζιους βουλευτές, αποφάσισε  τελικά να μιλήσει στη Βουλή.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, από τη Νέα Δημοκρατία παίρνουν τηλέφωνο όλους τους γαλάζιους βουλευτές και τους καλούν να βρίσκονται το απόγευμα στη Βουλή για την ομιλία του Κώστα Αχ. Καραμανλή. Μάλιστα, κάτι αντίστοιχο γίνεται και από το γραφείο του πρώην υπουργού, ζητώντας από τους βουλευτές της ΝΔ να είναι παρόντες.

Τα τηλεφωνήματα που γίνονται από τη ΝΔ, με κεντρική εντολή, δείχνουν ότι ο Κώστας Αχ. Καραμανλής έχει έρθει σε συμφωνία με το Μαξίμου για το τι θα πει. Ο ίδιος διαρρέει ότι θα μιλήσει στην Ολομέλεια επειδή τοποθετείται «θεσμικά».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X