Επιλογές

Το μήνυμα Τσακαλώτου στον Τσίπρα

Το μήνυμα Τσακαλώτου στον Τσίπρα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τα “νερά τάραξε” και πάλι  χθες ο Ευκλείδης Τσακαλώτος  με την  δήλωση, του ότι  : “Ο Οδυσσέας έφτασε στην Ιθάκη, αλλά είχε αγώνα να δώσει. Τον παραμόνευαν οι Μνηστήρες. Τους νίκησε με τη βοήθεια των δικών του πιστών ανθρώπων”.

Πολλοί ερμηνεύουν ως μήνυμα προς τον πρωθυπουργό την αναφορά αυτή καθώς όπως λένε ο Ευκλείδης μετά το τέλος των μνημονίων αποφάσισε να διεκδικήσει το μερίδιο που του αναλογεί σε αυτή την διαδικασία.

Ό υπουργός Οικονομικών  θεωρείται αμετακίνητος από την θέση του κατ αρχήν γιατί ο Αλέξης Τσίπρας δεν θέλει να δημιουργήσει καινούργια προβλήματα στο κόμμα και κατά δεύτερον γιατί η παραμονή του Ευκλείδη στο συγκεκριμένο υπουργείο αποτελεί απαίτηση των εταίρων μας. Θα φύγει από την οδό Νίκης μόνο εάν το θελήσει ο ίδιος.

Παράλληλα ωστόσο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει αποφασίσει να κάνει και πάλι δυναμική επιστροφή στο κόμμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι  στελέχη των “53+” βλέπουν πολύ θετικά  την μετακίνηση Σκουρλέτη στο κόμμα   επισημαίνοντας ωστόσο  πως “πρέπει αυτή η επιλογή να έχει διάρκεια και ευχέρεια κινήσεων”.

 Στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου ισχυρίζονται μάλιστα ότι οι στενές σχέσεις του  υπουργού Εσωτερικών  με τα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, έπαιξαν τον ρόλο τους  για  την μετακίνηση του Πάνου Σκουρλέτη στην Κουμουνδούρου, προκειμένου να τερματιστούν  οι  “γκρίνιες” μέσα στο κόμμα. Στα θετικά προσμετράτε επίσης και η στενή πολιτική φιλία του υπουργού Εσωτερικών  με τον Νίκο Βούτση και τον Νίκο Φίλη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X