Πολιτική

Πλεύρης: Επίταξη ιδιωτών γιατρών ακόμα και μέσα στην εβδομάδα

Πλεύρης: Επίταξη ιδιωτών γιατρών ακόμα και μέσα στην εβδομάδα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Θάνος Πλεύρης έκανε λόγο για επίταξη ιδιωτών γιατρών «ακόμα και εντός της τρέχουσας εβδομάδας» σε περίπτωση που δεν ανταποκριθούν στην πρόσκληση που τους έχει απευθυνθεί, για να ενταχθούν στο Σύστημα Υγείας με κίνητρα.

Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΪ, τόνισε πως αυτήν την στιγμή υπάρχει «πλήρης συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα».

«Δίνονται 150 απλές κλίνες από ιδιωτικές κλινικές στην Θεσσαλία για περιστατικά Covid και άλλες 200 στη Θεσσαλονίκη. Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν σε όλη την επικράτεια πάνω από 180 κλίνες ΜΕΘ που είναι κενές και για περιστατικά Covid, πάνω από 2.000 κλίνες. Περιοχές όπως η Θεσσαλία και η Βόρεια Ελλάδα πιέζονται, ενώ άλλες Περιφέρειες θα πιεστούν στη συνέχεια ακόμα περισσότερο» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ο κ. Πλεύρης, έκανε γνωστό πως υπάρχει μεταφορά προσωπικού από περιοχές που δεν πιέζονται, ενώ χαρακτήρισε το θέμα της επίταξης υπηρεσιών ως «έσχατο μέσο».

«Η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην επίταξη των υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων, εάν εντός της εβδομάδας δεν ανταποκριθούν στην πρόσκληση που έχει απευθυνθεί για να ενταχθούν στο σύστημα με κίνητρα».

Συμπλήρωσε πως υπάρχει έλλειψη σε συγκεκριμένες ειδικότητες γιατρών όπως αναισθησιολόγων, γενικών γιατρών και πνευμονολόγων και ειδικά σε περιοχές που πιέζονται.

«Με καλή συνεργασία με τους Ιατρικούς Συλλόγους μέσα στην εβδομάδα ελπίζουμε ότι θα το λύσουμε» υπογράμμισε ο υπουργός.

«Δεν υπάρχει lockdown»

Αναφορικά με το ενδεχόμενο ενός lockdown, ο κ. Πλεύρης ήταν κατηγορηματικός.

«Δεν υπάρχει lockdown. Δεν πρόκειται να ξαναγίνει. Η φιλοσοφία των μέτρων είναι μόνο για την προστασία των ανεμβολίαστων. Εάν χρειαστούν περαιτέρω μέτρα, θα είναι στην ίδια φιλοσοφία με περιορισμό πρόσβασης σε συγκεκριμένους χώρους, ή πρόσβαση με ιχνηλάτηση και τεστ σε ανεμβολίαστους».

Σχετικά με πιθανό κλείσιμο σχολείων, τόνισε ότι αυτά θα παραμείνουν ανοικτά.

«Τα ποσοστά των κρουσμάτων στα σχολεία είναι πολύ λιγότερα από αυτά που είχαμε υπολογίσει, όταν κάναμε τα πρωτόκολλα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κλείσουν τα σχολεία. Το πρωτόκολλο που εφαρμόζουμε στην εκπαίδευση λειτουργεί υποδειγματικά».

Καταλήγοντας, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι όπως η κυβέρνηση δεν εξετάζει επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, αντίστοιχα δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο να επιστρέψει το ανεμβολίαστο προσωπικό των υγειονομικών στις θέσεις του παρά μόνο μετά τον εμβολιασμό τους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X