Πολιτική

Προκλητική Τουρκία: Υπερπτήσεις και μετά το διάβημα της Αθήνας

Προκλητική Τουρκία: Υπερπτήσεις και μετά το διάβημα της Αθήνας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στα παλιά της τα παπούτσια έγραψε… πανηγυρικά η Τουρκία το διάβημα διαμαρτυρίας της Αθήνας για τις υπερπτήσεις στο Αιγαίο.

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις από την πλευρά της Τουρκίας, με την Άγκυρα να πραγματοποιεί μπαράζ υπερπτήσεων πάνω από ελληνικά νησιά το πρωί και το μεσημέρι της Τετάρτης, να οδηγεί την Αθήνα σε διάβημα και να επαναλαμβάνει τις παραβιάσεις της το απόγευμα!

Λίγο πριν τις 20:00, τέταρτο ζεύγος μαχητικών αεροσκαφών F-16 της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας έκανε τρεις νέες υπερπτήσεις! Το ζεύγος πέταξε πάνω από τη νήσο Ρω στις 19:37 και πάνω από την Μεγίστη στις 19:38 στα 25.000 πόδια και τέλος πάνω από τη Ρω ξανά στις 19:40 στα 24.000 πόδια.

Νωρίτερα, στις 17:17 το απόγευμα της Τετάρτης (27.04.2022), λοιπόν, ζεύγος τουρκικών F-16 έκανε υπερπτήση πάνω από τους Λειψούς στα 27.000 πόδια και πάνω από τους Αρκιούς στις 17:18 στα 14.000 πόδια.

Νωρίτερα σήμερα, δεύτερο ζεύγος τουρκικών μαχητικών πραγματοποίησε υπερπτήσεις πάνω από το Φαρμακονήσι, τους Λειψούς, τους Φούρνους και της Οινούσσες ενώ τρίτο ζεύγος είχε πραγματοποιήσει υπερπτήσεις πάνω από Αρκιούς, Λειψούς, Αγαθονήσι, Σάμο, Φούρνους και Οινούσσες.

Η οργή της Αθήνας για τουρκικές παραβιάσεις και οι σωτήρες Αμερικανοί…

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, συνολικά σήμερα πέταξαν πάνω από το Αιγαίο 16 τουρκικά F-16 ενώ πραγματοποιήθηκαν συνολικά 126 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου. Από αυτές, 85 πραγματοποιήθηκαν από τα F-16, ενώ οι υπόλοιπες έγιναν από τουρκικά UAV και αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου.

Κατά την διάρκεια αναχαίτισης των μαχητικών αεροσκαφών της Τουρκίας σημειώθηκαν δύο εμπλοκές με ελληνικά μαχητικά.

Σε όλες τις περιπτώσεις, τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες κατά πάγια τακτική.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X