Πολιτική

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στο σπίτι του Στέλιου Πέτσα (vid)

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στο σπίτι του Στέλιου Πέτσα (vid)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στο σπίτι του αναπληρωτή υπουργού εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα στη Σταμάτα Αττικής πραγματοποίησαν αργά τη νύχτα της Τετάρτης μέλη της αναρχικής συλλογικότητας του «Ρουβίκωνα». Σύμφωνα με πληροφορίες, πετάχτηκαν τρικάκια, γράφτηκαν συνθήματα ενώ όπως μεταδίδει η ΕΡΤ κατά την αποχώρησή τους, τρεις από αυτούς προσήχθησαν από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης που έφτασαν στο σημείο.

Σε οργισμένο μήνυμά του στον λογαριασμό του στο Twitter, ο Στέλιος Πέτσας, ανέφερε:

«Η αποψινή φασιστική επίθεση στο σπίτι μου – την ώρα που βρίσκονταν μέσα η ανήλικη κόρη μου – ας προβληματίσει όσους καλλιεργούν το μίσος. Ο βανδαλισμός και η τρομοκράτηση δεν είναι πολιτική. Πρέπει να ενισχύσουμε το θεσμικό πλαίσιο που προστατεύει τη δημοκρατία μας από τέτοιες επιθέσεις».

Η παρέμβαση του «Ρουβίκωνα» συνδέεται με την πρόσφατη «ατυχή», όπως ο ίδιος ο κ. Πέτσας τη χαρακτήρισε δήλωση του σύμφωνα με την οποία (μιλώντας για τις τιμές του φυσικού αερίου), όπως είπε «όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει»!

Σε κείμενο που ανήρτησε η αναρχική συλλογικότητα στην ιστοσελίδα της αναφέρει μεταξύ άλλων: «ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, σε ερωτήσεις δημοσιογράφων τηλεοπτικής εκπομπής όπου ήταν καλεσμένος σχετικά με τις αυξήσεις στο φυσικό αέριο, απάντησε με τον πλέον κυνικό τρόπο, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την εχθρική στάση της κυβέρνησης απέναντι στην κοινωνική βάση. […] Όλοι εμείς όμως, ο κόσμος της βάσης, που καλούμαστε να προσαρμοστούμε με άνισους όρους στις εκάστοτε συνθήκες κρίσης, ξέρουμε και να απαντάμε και να αντιστεκόμαστε όταν απειλούμαστε, και καλά θα κάνουν όλοι όσοι νομίζουν ότι είναι βασιλιάδες στα ανάκτορα ή ότι καλύπτονται λόγω της κυβερνητικής τους θέσης να προσέχουν περισσότερο όταν μας εκβιάζουν».

Στο βίντεο που συνόδευσαν το συγκεκριμένο κείμενο, μάλιστα, τα μέλη του Ρουβίκωνα τονίζουν πως οι άνδρες της Ασφάλειας που φυλάνε το σπίτι του κ. Πέτσα επιχείρησαν να χτυπήσουν με το όχημά τους τον νεαρό που έγραφε σύνθημα στον τοίχο!

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X