Πολιτική

Σακελλαρίδης για πρόταση μομφής για τα Τέμπη: Η κυβέρνηση συμπεριφέρεται σαν ένα κακομαθημένο παιδί

Σακελλαρίδης για πρόταση μομφής για τα Τέμπη: Η κυβέρνηση συμπεριφέρεται σαν ένα κακομαθημένο παιδί
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σακελλαρίδης: Στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό» βρέθηκε καλεσμένος ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Αριστεράς, ο οποίος έχει διατελέσει και Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αλλά και κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και Διευθυντής του Ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας και του Ινστιτούτου-Eteron και συνομίλησε με το δημοσιογράφο Ανδρέα Παπασταματίου, με αφορμή το θέμα που δημιουργήθηκε με δήλωση του κ. Νίκου Παππά από το ΣΥΡΙΖΑ για συνεννοήσεις ώστε να κατατεθεί η πρόταση δυσπιστίας για το έγκλημα στα Τέμπη, με την κυβέρνηση να δηλώνει μετά πως θα υπάρξουν «παράκεντρα».

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο δημοσιογράφο «αυτό που μπορώ να σας πω εγώ με απόλυτη σιγουριά είναι ότι εμείς δεν συμμετείχαμε σε καμία τέτοια συζήτηση πριν την κατάθεση της πρότασης μομφής. Αλλά αυτό που μπορώ επίσης να σας πω με απόλυτη σιγουριά είναι ότι από τις 6 Μαρτίου η Νέα Αριστερά είχε καταθέσει προς το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το Κομμουνιστικό Κόμμα και την Πλεύση Ελευθερίας, κάλεσμα για να κάνουμε από κοινού πρόταση μομφής. Όσον αφορά τον κ. Νίκο Παππά που με ρωτήσατε, εμένα μου κάνει εντύπωση και θέλω να είμαι ειλικρινής σε αυτό που σας λέω διότι στην πραγματικότητα ο Νίκος Παππάς φαίνεται ότι υπονόησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε σε αυτού του τύπου τις συνεννοήσεις. Εμένα λοιπόν μου έκανε εντύπωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ άργησε πάρα πολύ κιόλας να απαντήσει στην πρόταση, στο κάλεσμα για πρόταση μομφής από κοινού και μάλιστα υπήρχαν και πολύ αντιφατικές δηλώσεις και από τον κ. Κασσελάκη και από άλλα στελέχη για το αν τελικά θα τη στηρίξουν».

Ερωτηθείς εν συνεχεία για τη δήλωση του κ. Καραμανλή, ότι δεν είναι αυτός ο στόχος αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και ότι δεν θα παραδώσουν την κυβέρνηση σε «θυρωρούς συμφερόντων», ο κ. Σακελλαρίδης υπογράμμισε το εξής «είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα διατύπωση ειδικά όταν εκφέρεται από μια κυβέρνηση η οποία κατά την άποψή μου έχει τη μεγαλύτερη ασπίδα προστασίας που είχε ποτέ ελληνική κυβέρνηση από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και είναι τόσο συνυφασμένη με τα οικονομικά συμφέροντα αυτού του τόπου. Πραγματικά νομίζω ότι ξεπερνούν και τη λογική διάφορα πράγματα τα οποία ακούμε και νομίζω ότι ακόμα και άνθρωποι, ακροατές αυτή τη στιγμή, οι οποίοι ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία, καταλαβαίνουν το ανυπόστατο αυτής της επιχειρηματολογίας. Δεν είναι δυνατόν μια κυβέρνηση στην οποία δεν έχει ασκηθεί κριτική για μείζονα ζητήματα, έχει αφεθεί να κάνει πραγματικά ό, τι θέλει και να με συγχωρείτε, δεν το λέω τώρα και για σας είστε και δημοσιογράφος, αλλά υπάρχει μια συστηματική προστασία της κυβέρνησης από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης όταν ένα θέμα έρχεται στην επιφάνεια και μια εφημερίδα σαν το Βήμα που δεν είναι κάποια άλλη εφημερίδα που θα μπορούσε κάποιος να πει είναι αριστερή ή αντιπολιτευόμενη ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο, κάνει λοιπόν μια τέτοια αποκάλυψη και η κυβέρνηση συμπεριφέρεται στην πραγματικότητα σαν κακομαθημένο παιδί, σαν ένα παιδί το οποίο έχει κακομάθει, να έχει την ανοχή των μέσων μαζικής ενημέρωσης και μόλις της ασκείται μια κριτική πάνω σε ένα πραγματικό γεγονός που δεν το διαψεύδει η κυβέρνηση ότι έχει γίνει κοπτοραπτική στις ηχητικές, στις ηχογραφημένες συνομιλίες».

«Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, ούτε εγώ, ούτε εμείς στη Νέα Αριστερά πιστεύαμε ότι από αυτή την πρόταση δυσπιστίας πρόκειται να πέσει η κυβέρνηση» επισήμανε στο τέλος της συνομιλίας του με τον Ανδρέα Παπασταματίου. «Από το να μην πέσει μέχρι το να βγει πιο συσπειρωμένη, κατά την άποψή μου έχει τεράστια απόσταση. Η μεγάλη ή αν θέλετε, η επιτυχία μιας τέτοιας πρότασης μομφής δεν κρίνεται από το αν θα πέσει η κυβέρνηση. Κρίνεται από το αν θα επιτευχθεί μια πραγματική συζήτηση όπου η κυβέρνηση θα έρθει να απολογηθεί στην πραγματικότητα στην αντιπολίτευση αλλά και στην κοινωνία την ίδια για τα ζητήματα αυτά, τα οποία η ίδια προσπαθεί να μη συζητιούνται, που προσπαθεί να τα συγκαλύψει και ενδεχομένως και από τα επιχειρήματα τα οποία εκφέρονται (…). Το ζητούμενο είναι να ακούσει ο κόσμος, να ασχοληθεί ο κόσμος, να ακούσει και την κυβέρνηση να ακούσει και την αντιπολίτευση να ακούσει και τη Νέα Αριστερά. Και για να μιλήσω και ειδικά για εμάς ως ένα νέο πολιτικό σχηματισμό που πιστεύω ότι κάνει πολύ καλή αντιπολίτευση μέχρι τώρα και από κει και πέρα να κρίνει ο κόσμος. Είπατε κάτι πολύ σημαντικό: να επιστρέψει η πολιτική. Αυτό είναι το ζητούμενο».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X