Πολιτική

Σκάνδαλο υποκλοπών: Οι φορολογικές αρχές «τσίμπησαν» τον Γιάννη Λαβράνο και αόρατο χέρι τον έσωσε

Σκάνδαλο υποκλοπών: Οι φορολογικές αρχές «τσίμπησαν» τον Γιάννη Λαβράνο και αόρατο χέρι τον έσωσε
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σκάνδαλο υποκλοπών: Αποδέσμευσαν εν μια νυκτί τους τραπεζικούς λογαριασμούς του επιχειρηματία, εκ των πρωταγωνιστών του σκανδάλου των υποκλοπών, που είχε δεσμεύσει η ΥΕΔΔΕ.

Νέα στοιχεία που γεννούν πολύ σοβαρά ερωτήματα και συνδέονται άμεσα με το σκάνδαλο των υποκλοπών και τον επιχειρηματία Γιάννη Λαβράνο, που είχε αγαστές σχέσεις με τον Γρηγόρη Δημητριάδη, ανιψιό του πρωθυπουργού και εξ απορρήτων του όταν «έσκασε» το σκάνδαλο, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της ΕφΣυν, αν και το καλοκαίρι του 2021 η Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ), προσώρησε στη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του Γιάννη Λαβράνου, με την τοποθέτηση νέου προϊσταμένου τον Οκτώβριο του 2021, εν μια νυκτί, έγινε αποδέσμευση των λογαρισμών του.

Τα προβλήματα για τον Γιάννη Λαβράνο άρχισαν το 2020 όταν στην οικονομική εισαγγελία και στην Αρχή Ξεπλύματος Χρήματος είχαν κατατεθεί στοιχεία για εικονικά τιμολόγια τη χρονική περίοδο 2012-2015, μεταξύ των οποίων προς τη δημοσκοπική εταιρεία Marc αλλά και μεγάλες επιχειρήσεις.

Ποια εταιρεία και πώς αγόρασε το Predator για την ΕΥΠ.

Το καλοκαίρι του 2021 ο Λαβράνος «πιάστηκε» από τις φορολογικές αρχές που προχώρησαν στη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του από την Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ).

Ω, του θαύματος, λίγους μήνες μετά ο Λαβράνος «καθάρισε». Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα: «Στις 12 Οκτωβρίου 2021 τοποθετήθηκε προϊστάμενος της Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων ο κ. Αντώνης Χαρίτωνος. Η πρώτη απόφαση που φέρεται να έλαβε ο κ. Χαρίτωνος έξι ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ήταν να συντάξει εμπιστευτικό έγγραφο (με αριθμό πρωτοκόλλου 185648-18/10/2021) προς τη ΦΑΕ Αθηνών με το οποίο έδωσε εντολή να αποδεσμευτούν οι δεσμευμένοι λογαριασμοί του Γιάννη Λαβράνου, αναιρώντας την έκθεση ελέγχου που είχαν συντάξει τα στελέχη της ΥΕΔΔΕ Αττικής».

Στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται ότι «το εντυπωσιακό της υπόθεσης έγκειται στο γεγονός ότι ο κ. Χαρίτωνος φέρεται να συνέταξε μόνος του και καθ’ υπέρβαση των αρμοδιοτήτων του το έγγραφο που αναιρούσε τη σχετική έκθεση των υφισταμένων του και αρμοδίων να συντάξουν την έκθεση ελέγχου. Η κίνηση αυτή προκάλεσε τότε έντονη δυσφορία εντός της υπηρεσίας».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπήρξαν οχλήσεις προς τα στελέχη της ΥΕΔΔΕ να αποσύρουν την έκθεση ελέγχου, ενώ όπως έχει δημοσιεύσει η εφημερίδα Documento, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως υπό παρακολούθηση με το Predator είχε τεθεί το τότε στέλεχος της Υπηρεσίας Σπύρος Κουσουνής.

Την ίδια ώρα ακόμα ένα κομμάτι στο παζλ του σκανδάλου των υποκλοπών συμπληρώνεται από την αποκάλυψη ότι η εταιρεία Krikel που εμπλέκεται στο σκάνδαλο των υποκλοπών, εν μέσω του σκανδάλου σημείωσε 480% αύξηση του τζίρου σε ετήσια βάση (8,7 εκατ.), «θησαυρίζοντας» χάρη στην απόρρητη σύμβαση με την ΕΛΑΣ

Πηγή: Documento/ avgi.gr.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X