Παρασκήνιο

Στα σκαριά νέο κόμμα στην Κεντροδεξιά

Στα σκαριά νέο κόμμα στην Κεντροδεξιά
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Συζητήσεις για να δημιουργηθεί νέο κόμμα στον κεντροδεξιό χώρο πυροδότησε η τοποθέτηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη γενική συνέλευση με κεντρικό πυρήνα της παρέμβασης την εξάντληση της τετραετίας και τη γραμμή της εθνικής συναίνεσης, που ο ίδιος είχε ασπαστεί ως πρόεδρος της ΝΔ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εντείνονται οι ζυμώσεις και γίνονται βήματα προς την κατεύθυνση της σύστασης νέου πολιτικού φορέα. Εξάλλου δεν ήταν καθόλου τυχαία η κοινή παρέμβαση των Ευάγγελου Αντώναρου, Κατερίνας Παπακώστα και Νίκου Καραχάλιου. Ούτε του προέδρου επιμελητηρίου Κώστα Μίχαλου κατά των πρόωρων εκλογών πριν από λίγες ημέρες, δήλωση με την οποία ουσιαστικά τάχθηκε ανοιχτά κατά της θέσης του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και της Φώφης Γεννηματά, που ζητούν εκλογές εδώ και τώρα.

Η στροφή προς τα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας και οι θέσεις που έχει εκφράσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την οικονομία, τα εθνικά θέματα, αλλά κοινωνικά ζητήματα, προβληματίζουν πάρα πολλά στελέχη (κυρίως της καραμανλικής πτέρυγας) της ΝΔ. Λεπτομέρειες και ονόματα για στελέχη που καλοβλέπουν τη συγκρότηση ενός νέου σχήματος θα διαβάσετε στην Κυριακάτικη Kontranews.

Διεργασίες γίνονται και στα δεξιά της ΝΔ, όπου υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας, όπως σας έχει ήδη ενημερώσει ο eretikos.gr, ανάμεσα στους Πάνο Καμμένο, Γιώργο Καρατζαφέρη και Τάκη Μπαλτάκο (Εθνική Ενότητα), Φαήλο Κρανιδιώτη (Νέα Δεξιά)  και Βασίλη Καπερνάρο  (ΡΙΖΕΣ) με σκοπό την εκλογική τους σύμπραξη.

Εάν καταφέρουν να συνεννοηθούν και να συμπράξουν, τότε είναι σχεδόν σίγουρο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, ότι θα καταφέρουν να πάρουν πάνω από 3% και να μπουν στην επόμενη Βουλή.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X