Πολιτική

Στη Σούδα ήταν τα ξημερώματα της Κυριακής το Air Force One

Στη Σούδα ήταν τα ξημερώματα της Κυριακής το Air Force One
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ολιγόωρη στάση στην Αμερικανική βάση Σούδας πραγματοποίησε τα ξημερώματα της Κυριακής το Air Force One.

Το γιγάντιο αεροσκάφος έφτασε στην Κρήτη στις 3:07 τα ξημερώματα προσεγγίζοντας το αεροδρόμιο της Σούδας από την Ανατολική του πλευρά.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αν δεν τα είχε «χαλάσει» με την Τουρκία θα κατέβαινε στη βάση του Ιντσιρλίκ.

Αμέσως μετά κατευθύνθηκε μπροστά από το κεντρικό κτήριο της Αμερικανικής βάσης Σούδας για ανεφοδιασμό και απογειώθηκε από την δυτική πλευρά του αεροδρομίου στις 4:41 τα ξημερώματα.

Στο χώρο της βάσης κυρίως, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή είχαν ληφθεί μέτρα ασφαλείας, ενώ στον εναέριο χώρο του αεροδρομίου πετούσε ελικόπτερο πριν κατά την παραμονή και λίγο μετά την αναχώρηση του Air Force One.

Νωρίτρερα, λίγο πριν την αναχώρηση του από τον Καναδά -όπου συμμετείχε στις διεργασίες της Συνόδου Κορυφής των G7– ο Αμερικανός πρόεδρος είχε δηλώσει ότι η επίσκεψή του στην Σιγκαπούρη και η ιστορική συνάντηση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν είναι μία «αποστολή ειρήνης».

Ο Ντόναλντ Τραμπ εκτίμησε πως η σύνοδος κορυφής με τον Κιμ Γιονγκ Ουν είναι μια «μοναδική ευκαιρία» να επιτευχθεί μια συμφωνία για τα πυρηνικά με τη Βόρεια Κορέα, οι διπλωμάτες της οποίας, συνεργάζονται «πολύ καλά» με τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου.

Τόνισε δε ότι πρέπει να επιτύχει την αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου, ενώ εκτιμά την δουλειά για την προετοιμασία της διάσκεψης που έχει κάνει η Βόρεια Κορέα.

Ο ίδιος, εκτίμησε ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα κάνει κάτι θετικό για τον λαό του, τονίζοντας ότι μπορεί να κάνει «μεγάλη» την Βόρεια Κορέα, αλλά αυτό πρέπει να γίνει μόνο για μια φορά.

«Μέσα στο πρώτο λεπτό θα ξέρω αν ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει σκοπό να αντιμετωπίσει σοβαρά την μεταξύ μας συνάντηση» συμπλήρωσε ο Τραμπ.

Δείτε ακόμη:

Εντυπωσιακή εικόνα: G7 εναντίον Τραμπ

Αδιανόητη δήλωση Μακρόν για Τραμπ και… λουκάνικα!

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X