Πολιτική

Στο 1,1 δισ. ευρώ ο εκσυγχρονισμός των F-16 – Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας-ΗΠΑ

Στο 1,1 δισ. ευρώ ο εκσυγχρονισμός των F-16 – Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας-ΗΠΑ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά έχει καταθέσει την πρότασή της σχετικά με τον εκσυγχρονισμό των F-16 και αναμένει την απάντηση της αμερικανικής πλευράς στο πλαίσιο των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Οι ίδιες πληροφορίες καθιστούσαν σαφές ότι το ύψος του προγράμματος εκσυγχρονισμού τους ανέρχεται στα 1,1 δισ. ευρώ, ενώ όσον αφορά στις δόσεις για την αποπληρωμή του, παρατηρούσαν χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορείς να έχεις προϋπολογισμό 400 εκατομμυρίων ευρώ και να δίνεις τα 300 μόνο για ένα πρόγραμμα».
  • Tο συγκεκριμένο ποσό θα πληρώνεται τμηματικά λόγω του περιορισμένου προϋπολογισμού για τις αμυντικές δαπάνες.

Εξάλλου, οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι οι μονοήμερες επισκέψεις της πολιτικής ηγεσίας σε χώρες της περιοχής θα συνεχισθούν, στο πλαίσιο της προσπάθειας της χώρας για την δημιουργία αξόνων περιφερειακής ασφάλειας και σταθερότητας, λέγοντας ότι «μετά το Ισραήλ θα ακολουθήσει η Αίγυπτος».

  • Υπενθυμίζεται ότι πριν μερικούς μήνες ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ως απάντηση σε αναφορά της κ. Ντόρας Μπακογιάννη για την επικείμενη συμφωνία της κυβέρνησης με τις ΗΠΑ για την αναβάθμιση των F-16.

Με αναρτησή του στο Twitter o κ. Καμμένος σημείωσε ότι σταματά κάθε διαδικασία για την αναβάθμιση των F16, ενώ καλεί την βουλευτή της ΝΔ να καταθέσει στην επιτροπή, παρουσία του Αμερικανού πρέσβη.

«Αφού η Ντόρα βλέπει, κάτι σάπιο, στη διακρατική για τα F16 σταματώ κάθε διαδικασία έως καταθέσει στην επιτροπή με παρόντα τον Πρέσβη των ΗΠΑ», έγραψε στο Τwitter, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, με αφορμή την αναφορά της πρώην υπουργού Ντόρας Μπακογιάννη για την επικείμενη συμφωνία της κυβέρνησης με τις ΗΠΑ για την αναβάθμιση των F-16.

Ειδικότερα η κ. Μπακογιάννη, σχολιάζοντας το θέμα στην εφημερίδα το Βήμα, είχε πει ότι «για τα F-16 κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας».

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X