Πολιτική

Στυγνοί εκβιαστές των ψηφοφόρων

Στυγνοί εκβιαστές των ψηφοφόρων
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Δεν έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο. Εκβιάζουν και απειλούν με χυδαίο τρόπο και μάλιστα με τις ευλογίες του Μαξίμου (σιγά μην έλεγε τα αντίθετα ο Κυριάκος Μητσοτάκης). Εκβιάζουν τους ψηφοφόρους σε Χαλάνδρι και Θεσσαλία, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Λευτέρης Αυγενάκης!

Οι αδίστακτοι υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη απείλησαν τους ψηφοφόρους ότι θα σταματήσουν όλα τα έργα στις περιοχές τους και η σχετική χρηματοδότηση από τα ευρωπαϊκά προγράμματα (ΕΣΠΑ κ.ά.), αν δεν ψηφίσουν τους νεοδημοκράτες περιφερειάρχες και δημάρχους την Κυριακή, όμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης όχι απλά δεν καταδίκασε, αλλά τους έβαλε και «πλάτη».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έβγαλε «τρελούς» τους δημοσιογράφους, λέγοντας ότι πρέπει «να τα βάλουμε σε μια σειρά γιατί νομίζω ότι υπάρχει μία πλήρης παρανόηση» και ότι οι υπουργοί δεν είπαν ότι «δεν θα δοθούν ΕΣΠΑ, ούτε είπε ο κ. Αυγενάκης ότι δεν θα δοθούν αποζημιώσεις». Μάλιστα για το παραλήρημα του Άδωνι Γεωργιάδη κατά του Σίμου Ρούσσου, ο Π. Μαρινάκης απάντησε στο ίδιο μήκος κύμματος: «Ο κ. Γεωργιάδης δεν είπε ότι δεν θα πάρει ένας δήμος οποιοδήποτε χρηματοδοτικό εργαλείο. Είπε ότι όταν υπάρχει σε έναν δήμο ένας άνθρωπος που ανήκει στην άκρα αριστερά και δεν αποδέχεται κάποιες βασικές αρχές, όπως είναι η οικονομική εξέλιξη, η απορρόφηση κονδυλίων, η ανάπτυξη η οικονομική, είναι προβληματικό. Από εκεί και πέρα οι πολίτες θα επιλέξουν».

Για τον Αυγενάκη που δήλωσε ότι «το αποτέλεσμα της κάλπης, (είναι) άρρηκτα συνδεδεμένο με την ταχύτητα και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που εξαγγείλαμε», ο Π. Μαρινάκης  υποστήριξε ότι μόνο ο εκλεκτός της ΝΔ Κ. Αγοραστός… μπορεί να διαχειριστεί το θέμα: «Έχουμε μία περίπτωση ενός ανθρώπου που ανήκει στον δικό μας πολιτικό χώρο, με κάποια συγκεκριμένα έργα τα οποία έγιναν, προφανώς πρέπει να γίνουν και άλλα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνέχισε στηρίζοντας τους εκβιασμούς των υπουργών: «κάναμε τρία βήματα, πρέπει να κάνουμε άλλα πέντε; Πρέπει να κάνουμε άλλα πέντε. Το ερώτημα είναι να γκρεμίσουμε αυτά που έχουμε κάνει και να κάνουμε και δέκα βήματα πίσω με μια πολιτική επιλογή αυτών οι οποίοι ξέρουν μόνο να πετροβολούν, να λιθοβολούν πολιτικά εννοώ, ή να προχωρήσουμε παρακάτω».

Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι για να προχωρήσουν οι αλλαγές, θα πρέπει οι άνθρωποι στην τοπική αυτοδιοίκηση να έχουν την ίδια λογική με την κυβέρνηση της ΝΔ, για να προσθέσει ότι αυτό «δεν σημαίνει όμως ότι θα δοθούν ή δεν θα δοθούν οι αποζημιώσεις, ή θα δοθούν με μεγαλύτερη ή μικρότερη ταχύτητα αναλόγως με ένα εκλογικό αποτέλεσμα. Όχι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση».

Σχόλιο eretikos.gr. Μία απάντηση υπάρχει. Μαυρίστε τους…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X