Πολιτική

Σύγκρουση κορυφής στην κυβέρνηση: Σταϊκούρας vs Οικονόμου με “βαριές” κατηγορίες

Σύγκρουση κορυφής στην κυβέρνηση: Σταϊκούρας vs Οικονόμου με “βαριές” κατηγορίες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κάτι δεν πάει καθόλου καλά στο… βασίλειο της Δανιμαρκίας (λέγε με κυβέρνηση). Τρανό παράδειγμα οι σχέσεις ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.

Αμφότεροι προέρχονται από τη Φθιώτιδα κι αυτό παίζει το ρόλο του στην… κόντρα.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας και κυρίως των lockdown, ο Χρήστος Σταϊκούρας ήταν εκείνος που πίεσε για να δοθούν ενισχύσεις σε διάφορους κλάδους της οικονομίας. Και είχε φτάσει σε σημείο να συγκρουστεί πολλές φορές με άλλους υπουργούς. Όπως για παράδειγμα με τον Θόδωρο Σκυλακάκη, που είναι της… «γερμανικής σχολής». Τότε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε στηρίξει τον υπουργό Οικονομικών γιατί ήξερε ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, επιχειρήσεις χρειάζονταν βοήθεια γιατί είχαν δεχτεί τεράστιο οικονομικό πλήγμα.

Αυτή τη φορά, όμως, ο υπουργός Οικονομικών δεν θα βάζει με τον αναπληρωτή του αλλά με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Αφορμή για την σύγκρουσή τους ήταν το ζήτημα των κρατικών ενισχύσεων των ελαιοπαραγωγών της ανατολικής Φθιώτιδας, στα πλαίσια αντιμετώπισης  των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας λόγω της πανδημίας.

Η ανησυχία για ενδεχόμενη επισιτιστική κρίση ξεπερνά τα σύνορα της Ελλάδας. Δεν είναι τυχαίες οι αναφορές για τεράστια προβλήματα που παρατηρούνται ήδη στην εφοδιαστική αλυσίδα. Ούτε και η προτροπή της κυβέρνησης της Κίνας στους πολίτες να κάνουν… προμήθειες ενόψει του δύσκολου χειμώνα!

Έτσι, ο Χρήστος Σταϊκούρας αποφάσισε να δράσει προληπτικά ώστε να εξασφαλιστεί ότι ο πρωτογενής τομέας θα συνεχίσει χωρίς προβλήματα τη λειτουργία του. Με επίσημη ανακοίνωσή του, την περασμένη Τετάρτη, λοιπόν, ο υπουργός Οικονομικών έκανε γνωστό ότι ενέκρινε ενισχύσεις.

Λίγη ώρα μετά, όμως, ήρθε μια ανάλογη ανακοίνωση από τον Γιάννη Οικονόμου, όπου έκανε γνωστές τις ενισχύσεις των ελαιοπαραγωγών και τις παρουσίασε ως δική του πρωτοβουλία. Δημοσίευσε δε και σχετικό «έγγραφο».

Και αυτό έκανε… πυρ και μανία τον Χρήστο Σταϊκούρα. Και τι έκανε; Έβγαλε ανακοίνωση, στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ αφήνει να εννοηθεί ότι ο Γιάννης Οικονόμου λέει ψέματα! Του καταλογίζει, δε, λαθροχειρία!

Ανέφερε ο Χρήστος Σταϊκούρας στη δήλωσή του: «Δυστυχώς πρέπει να επανέλθω, αφού μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις μου, κυκλοφόρησε – διαδικτυακά επιστολή του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με όχι πλήρη στοιχεία.

Συγκεκριμένα, η πραγματική επιστολή, του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την οποία επισυνάπτω:

1ον. Φέρει αριθμό πρωτοκόλλου.

Αντίθετα αυτή που κυκλοφόρησε, δεν φέρει.

2ον. Έχει την υπογραφή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Αντίθετα αυτή που κυκλοφόρησε, δεν φέρει.

3ον. Απευθύνεται στον υπουργό και τον αναπληρωτή Υπουργό του υπουργείου Οικονομικών. Αντίθετα αυτή που κυκλοφόρησε, απευθύνεται μόνο στον Αναπληρωτή Υπουργό».

Μετά τη δήλωση Σταϊκούρα, αντίδραση από πλευράς Οικονόμου δεν υπήρξε. Ούτε διευκρινιστική δήλωση ούτε… έγγραφο που να αποδεικνύει πως όσα λέει ο Χρήστος Σταϊκούρας δεν ισχύουν.

Ο υπουργός Οικονομικών, όμως, έκανε και κάτι ακόμα για να… πάρει κεφάλι στην κόντρα. Εμφανίστηκε στο Star Κεντρικής Ελλάδας όπου και ρωτήθηκε για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X