Πολιτική

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Η μεγάλη μάχη της Κεντρικής Επιτροπής – Οι εκτιμήσεις «προεδρικών» και «Ομπρέλας»

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Η μεγάλη μάχη της Κεντρικής Επιτροπής – Οι εκτιμήσεις «προεδρικών» και «Ομπρέλας»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκινά αύριο (13.04.2022) στις 18:30 με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα θεωρείται κομβικής σημασίας, λόγω των πολιτικών εξελίξεις εντός κι εκτός Ελλάδας.

Στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ άπαντες θεωρούν δεδομένη τη συντριπτική υποδοχή και αποδοχή των προτάσεων του Αλέξη Τσίπρα για τον μετασχηματισμό του κόμματος σε ένα ανοιχτό, συμμετοχικό, προοδευτικό κίνημα της Αριστεράς, με χαρακτηριστικά βασικού πολιτικού προοδευτικού πόλου εντός και εκτός των συνόρων.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει προτείνει την άμεση εκλογή του προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος από τα μέλη. Κι αν η εκλογή του προέδρου θεωρείται… «κλειδωμένη», για την εκλογή των 300 μελών της νέας Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ήδη αρχίσει οι υπολογισμοί.

Στελέχη των δυο βασικών «τάσεων» του ΣΥΡΙΖΑ, των «προεδρικών» και της «Ομπρέλας» επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στην Αττική, αφού από εκεί εκλέγονται τα 150 από τα 300 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Εκείνο που υπολογίζουν λοιπόν και τα δυο «στρατόπεδα» είναι ότι στην Αττική, ασφαλές νούμερο για να εκλεγεί ένας υποψήφιος στην ΚΕ, είναι οι 2.000 σταυροί των συνέδρων. Ένα άτυπο «εκλογικό όριο» δηλαδή, που δεν αφήνει περιθώρια, όπως διαμηνύουν στελέχη και από τις δύο πλευρές, για «χαλαρή» ψήφο στις 15 Μαΐου όταν και θα γίνουν οι ψηφοφορίες για την εκλογή προέδρου και ΚΕ!

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X