Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για “κόκκινα” δάνεια: Αποκαλύφθηκαν οι προθέσεις όλων των δυνάμεων – Βολές εναντίον των “11”

ΣΥΡΙΖΑ για “κόκκινα” δάνεια: Αποκαλύφθηκαν οι προθέσεις όλων των δυνάμεων – Βολές εναντίον των “11”
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταψήφισε απλά το νομοσχέδιο. Αντιτάχθηκε στη δίδυμη λύση της ΝΔ, που περιλαμβάνει τον νέο πτωχευτικό και τον Ηρακλή, ‘λύση’ που φέρνει έκρηξη πλειστηριασμών» τονίζει σε ανακοίνωση της η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για το νομοσχέδιο για κόκκινα δάνεια και servicers.«

Με την ονομαστική ψηφοφορία, που ζητήσαμε επί κρίσιμων άρθρων, αποκαλύφθηκαν οι προθέσεις όλων των δυνάμεων» σχολιάζει σε ανακοίνωση της η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. στηλιτεύοντας, εμμέσως πλην σαφώς, και την στάση «Πόντιου Πιλάτου» των 10 εκ των «11» που δήλωσαν «παρών» στα άρθρα για το νέο πλαίσιο για τους servicers.

 

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνήθηκε να ενσωματώσει στο νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια την προστασία της α’ κατοικίας και των δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο, όπως ζητά η ευρωπαϊκή οδηγία. Μερίμνησε, όμως, υπέρ των servicers.

Τους έδωσε τον ακατάσχετο λογαριασμό και παρέτεινε τις άδειες λειτουργίας τους χωρίς νέα δικαιολογητικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν καταψήφισε απλά το νομοσχέδιο. Αντιτάχθηκε στη δίδυμη λύση της ΝΔ, που περιλαμβάνει τον νέο πτωχευτικό και τον Ηρακλή, ‘λύση’ που φέρνει έκρηξη πλειστηριασμών.

 

Με την ονομαστική ψηφοφορία, που ζητήσαμε επί κρίσιμων άρθρων, αποκαλύφθηκαν οι προθέσεις όλων των δυνάμεων» σημειώνει χαρακτηριστικά η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η δική μας πρόταση παραμένει σαφής και περιλαμβάνει:

-Την προστασία της α’ κατοικίας μέχρι την αξία αντικειμενική των 300.000 ευρώ για τετραμελή οικογένεια και αφού λαμβάνονται υπόψη οι εύλογες δαπάνες διαβίωσης προσαυξημένες κατά 70%.

 

-Την ενεργοποίηση της Αναπτυξιακής Τράπεζας για την αγορά από τα funds πακέτων κόκκινων δανείων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και νοικοκυριών και τη διαγραφή μεγάλου μέρους αυτών των δανείων», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X