Θέμα

ΣΥΡΙΖΑ -Πώς μπορεί να μπει ο Κασσελάκης στη Βουλή: Παραιτείται ο Όθωνας Ηλιόπουλος – Πληροφορίες ότι γίνεται βουλεύτρια η Τσαπανίδου

ΣΥΡΙΖΑ -Πώς μπορεί να μπει ο Κασσελάκης στη Βουλή: Παραιτείται ο Όθωνας Ηλιόπουλος – Πληροφορίες ότι γίνεται βουλεύτρια η Τσαπανίδου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, παραιτείται από βουλευτής Επικρατείας ο Όθωνας Ηλιόπουλος, ενισχύοντας έτσι το σενάριο για είσοδο του Στέφανου Κασσελάκη στη Βουλή.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από τις ίδιες πληροφορίες, τον Όθωνα Ηλιόπουλο αναμένεται να τον αντικαταστήσει η πρώην εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, η οποία δεν είχε καταφέρει να εκλεγεί στις πρόσφατες κοινοβουλευτικές εκλογές.

Υπενθυμίζεται πως ο Όθωνας Ηλιόπουλος είχε θίξει το σενάριο της παραίτησής του κατά τη διάρκεια πρόσφατης τηλεοπτικής συνέντευξης στο Attica, όπου ανέφερε πως ότι θα πρέπει να αποφασίσει αν θα συνεχίσει ως βουλευτής, λόγω του φόρτου εργασίας στο Χάρβαρντ όπου εργάζεται.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ είχε πει: «Από την ημέρα της ορκωμοσίας μου αλλά ακόμα και πριν από αυτήν, διακινούνται από κάποιους σενάρια ότι τελώ υπό παραίτηση. Η πραγματικότητα είναι ότι ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης ουδέποτε ζήτησε, πολύ περισσότερο πίεσε, όπως αναγράφεται στον Τύπο, κάποιον από τους βουλευτές Επικρατείας να παραιτηθεί».

Όθωνας Ηλιόπουλος

 

ΣΥΡΙΖΑ: Πώς μπορεί να μπει ο Στέφανος Κασσελάκης στη Βουλή

Σε περίπτωση που ο Όθωνας Ηλιόπουλος αποφασίσει να παραιτηθεί, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το κατά ποσό θα μπορούσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να βρεθεί στη Βουλή.

Ο κ. Κασσελάκης είναι στην ένατη θέση και – σε περίπτωση που μείνει κενή η πρώτη θέση – υπάρχουν δυο αναγνώσεις που μελετούνται για το ποια είναι η διαδικασία.

Η μια αναφέρει πως θα πρέπει να παραιτηθούν τα πέντε πρόσωπα που βρίσκονται πριν από αυτόν, που είναι επίσης επιλαχόντες. Πρόκειται για τους: Πόπη Τσαπανίδου, Μιχάλης Καλογήρου, Τζένη Λειβαδάρου, Αθανάσιος Τσακρής και Ζωρζέτα Λάλη.

Δύσκολα δεν θα παραιτηθεί και η Ζωρζέττα Λάλη!

Η Ζωρζέττα Λάλη δεν έχει το πολιτικό και ηθικό δικαίωμα να μην παραιτηθεί
Η υποψήφια με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Ζωρζέττα Λάλη, έχει διαμηνύσει ότι εάν παραιτηθεί ο Όθωνας Ηλιόπουλος από βουλευτής, ώστε να εισέλθει στη Βουλή ο Στέφανος Κασσελάκης για προφανείς λόγους ανάγκης της αντιπολιτευτικής παρουσίας του ΣΥΡΙΖΑ, η ίδια δεν προτίθενται να κάνει το ίδιο, αλλά θα κρατήσει την έδρα, ωστόσο δεν έχει ούτε το ηθικό αλλά ούτε το πολιτικό δικαίωμα. Δηλαδή θα παραιτηθούν πέντε για να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ τον Πρόεδρο του στη Βουλή, αλλά η κυρία Λάλη, θα επιμείνει να κρατήσει την έδρα.

Λέει ότι «θέλει να τιμήσει την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα», που την έβαλε στο ψηφοδέλτιο και γι’ αυτό θα καταλάβει τη βουλευτική έδρα, ωστόσο τον αγνόησε τον περασμένο Νοέμβριο, όταν αποφάσισε στις 10 του μήνα τότε, όπως αποκάλυψε το newpost να αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά και να χαρακτηρίζει την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη ως «θλιβερή» .

H επί πολλά χρόνια τεχνοκράτης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά και επικεφαλής της Task Force του αξέχαστου κ. Χορστ Ράιχενμπαχ, με πλούσια και κινητική πολιτική διαδρομή πολύ δύσκολα δεν θα παραιτηθεί καθώς δεν έχει ούτε το ηθικό αλλά ούτε και το πολιτικό δικαίωμα να μην το κάνει.

Και η άλλη που εξετάζεται είναι να υπάρξει, μέσω ερμηνείας της νομοθεσίας, η αυτόματη αντικατάσταση του κ. Ηλιόπουλου από τον Στέφανο Κασσελάκη, ως ο επόμενος από τη λίστα των αποδήμων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X