Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Προς… εκτόνωση η “έκρηξη” στο εσωτερικό!

ΣΥΡΙΖΑ: Προς… εκτόνωση η “έκρηξη” στο εσωτερικό!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Όλα δείχνουν ότι… προς εκτόνωση οδηγείται η ένταση που υπάρχει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας.

Ηρεμία από Τσίπρα και όχι μόνο

Τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και τα υπόλοιπα μέλη της πολιτικής γραμματείας εξέφρασαν την στήριξη τους στον Πάνο Σκουρλέτη, με αφορμή δημοσίευμα που του επιτίθονταν προσωπικά και εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία αναφέρονταν μεταξύ άλλων «δημοσιεύματα που εμφανίζουν τον πλουραλισμό και τις διαφορετικές απόψεις ως αδυναμία ή άλλα που στρέφονται εναντίον κορυφαίων στελεχών του κόμματος, η Π.Γ. θεωρεί ότι το μόνο που εξυπηρετούν είναι τους σκοπούς αντίπαλων πολιτικών κέντρων».

Η απουσία του Νίκου Παππά από τη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας πάντως γέννησε κάποια ερωτηματικά, αφού είναι γνωστό πως αποτελεί «ηγετικό στέλεχος» της ομάδας των «προεδρικών». Η απουσία του ήταν «δικαιολογημένη» όπως έλεγαν επίσημα από την Κουμουνδούρου, σημειώνοντας πως ο τομεάρχης οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στη Βουλή όπου γίνονταν συζήτηση για το σχέδιο «Ηρακλής».

Το βιογραφικό της νέας γυναίκας στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖA

Μάλιστα, Παππάς και Σκουρλέτης επικοινώνησαν μετά τη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας τηλεφωνικά και συζήτησαν για κάποια τρέχοντα οργανωτικά θέματα. Δεν είναι η πρώτη φορά φυσικά που επικοινωνούν τα δυο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τουναντίον έχουν συχνή επαφή και σε γενικές γραμμές μια μεταξύ τους επικοινωνία δεν αποτελεί «είδηση», αλλά έχει ιδιαίτερη σημασία η χθεσινή,  καθώς στέλνει μήνυμα… εκτόνωσης της «κόντρας».

Η συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής παρολ’αυτά μετατέθηκε για το επόμενο Σαββατοκύριακο 15-16 Φεβρουαρίου, ενώ την Παρασκευή θα γίνει κουβέντα πάνω στο κείμενο του απολογισμού. Για σήμερα είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου, η οποία αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Με το βλέμμα στα εργασιακά ο ΣΥΡΙΖΑ

Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να βάλει στην άκρη τα εσωκομματικά του και ανεβάζει τους αντιπολιτευτικούς τόνους με αφορμή τα Εργασιακά.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε χθες για το σχέδιο νόμου που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τον κατώτατο μισθό σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «Η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού είναι το ελάχιστο που οφείλει να κάνει η κυβέρνηση, προκειμένου να ενισχύσει και τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων και την αγοραστική τους δύναμη, τονώνοντας ακόμη περισσότερο την κατανάλωση και την αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας.

Γιατί η ανάπτυξη ή θα είναι κοινωνικά δίκαιη ή δε θα υπάρξει», ενώ η ερώτηση για τα Εργασιακά που έχει καταθέσει εδώ και τρεις εβδομάδες περίπου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συζητηθεί τελικά σε συνεδρίαση της βουλής σε επίπεδο αρχηγών που θα γίνει την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου.

Με ποιον υφυπουργό είναι οργισμένος ο Κυριάκος

Όσον αφορά το σχέδιο νόμου που κατέθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την Κουμουνδούρου σημείωναν πως «Με την παρούσα πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για νέα αύξηση 7,5% το 2020, 800.000 εργαζόμενοι θα δουν τους μισθούς τους να ανεβαίνουν στα 698 ευρώ (48 ευρώ αύξηση), ενώ ακόμα 280.000 εργαζόμενοι θα δουν εκ νέου έμμεσες αυξήσεις λόγω της αύξησης των επιδομάτων.

Οι προτάσεις

Αντίστοιχα, με την πρόταση νόμου για επιπλέον αύξηση 7,5% το 2021, 800.000 εργαζόμενοι θα δουν αυξήσεις 53 ευρώ με τον μηνιαίο μισθό τους να διαμορφώνεται στα 751 ευρώ, ενώ αντίστοιχες αυξήσεις θα δουν και 280.000 εργαζόμενοι λόγω της περαιτέρω αύξησης των επιδομάτων».

Τόνιζαν επίσης ότι «δεν είναι μόνο οι μισθωτοί εργαζόμενοι αυτοί που επωφελούνται από την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ. Διότι, όπως επισημαίνει και ο Αλέξης Τσίπρας, η αύξηση μισθών και επιδομάτων τονώνει την αγοραστική δύναμη των εργαζόμενων πράγμα που ενισχύει την κατανάλωση και άρα την αναπτυξιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας. Αν σε αυτό συνυπολογίσουμε ότι υψηλότεροι μισθοί και ισχυρότεροι ρυθμοί ανάπτυξης οδηγούν σε αύξηση των δημοσίων εσόδων, πράγμα που επιτρέπει πρόσθετα αναπτυξιακά και κοινωνικά μέτρα, τότε καταλαβαίνουμε ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ εκτός από τους εργαζόμενους ενισχύει επίσης τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X