Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ανακοινώνονται σήμερα ονόματα υποψηφίων βουλευτών

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ανακοινώνονται σήμερα ονόματα υποψηφίων βουλευτών
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο
Σήμερα, εκτός νέου απροόπτου, θα πραγματοποιηθεί η πολυαναμενόμενη και διαρκώς μετατιθέμενη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία, μετά και την τελευταία αναβολή λόγω του θανάτου του βουλευτή του κόμματος Νεκτάριου Σαντορινιού την περασμένη Δευτέρα.

Με προγραμματισμένη ώρα έναρξης, λοιπόν, στις 12:00 το μεσημέρι αναμένεται η συζήτηση των κορυφαίων στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκειμένου να εγκριθεί το 75% των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο και θα ανακοινωθεί αμέσως μετά. Η προεργασία για αυτό το 75% έχει γίνει από την γραμματέα του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, τον αναπληρωτή γραμματέα, Γιώργο Βασιλειάδη και τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Μιχάλη Καλογήρου, μετά από προτάσεις των νομαρχιακών επιτροπών.

Αργότερα οι εκπλήξεις

Ωστόσο, οι μεγάλες εκπλήξεις νέων προσώπων τις οποίες προαναγγέλλουν πηγές του κόμματος δεν θα περιλαμβάνονται στις ανακοινώσεις, αλλά σε επόμενες που θα γίνουν σταδιακά οδεύοντας προς τις εκλογές. Επομένως, θα μείνει λίγο ακόμη σε εκκρεμότητα και το πολλαπλό στοίχημα του Αλέξη Τσίπρα να δείξει και σε επίπεδο προσωπικοτήτων ανανέωση, αμφίπλευρα πολιτικά ανοίγματα, ηγεμονική δυναμική στον προοδευτικό χώρο, τεχνοκρατισμό και σύνδεση με την κοινωνία. Επειδή το ζήτημα αυτό αποτελεί την πιο σημαντική κίνηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον δρόμο για τις κάλπες, ο πρόεδρος του κόμματος έχει «πάρει πάνω του» το χειρισμό του, προκειμένου να μην υπάρξουν διαρροές ή άλλα προβλήματα που θα δημιουργήσουν επικοινωνιακά προσκόμματα.

Ακολουθεί το πρόγραμμα

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Κουμουνδούρου, δεν θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, αλλά θα γίνει μόνο μία πανηγυρικού τύπου ΚΕ κοντά στην προκήρυξη των εκλογών. Σε εκείνη θα εγκριθούν όλα τα ονόματα των υποψηφιοτήτων, που θα έχουν επιλεχθεί στο ενδιάμεσο, αλλά και του προεκλογικού προγράμματος του κόμματος. Το πρόγραμμα αυτό θα αποτελείται από μια συνοπτική παρουσίαση των βασικότερων θέσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και από το οραματικό πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη μέρα της χώρας, σε ευρύτερα θέματα, όπως το παραγωγικό μοντέλο. Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, το προγραμματικό στοιχείο στη ρητορική του Αλέξη Τσίπρα θα γίνεται όλο και πιο κυρίαρχο πλησιάζοντας προς τις εκλογές.

Διαφωνίες για το «αυτοδιοικητικό δίκτυο»

Στην ατζέντα της αυριανής συνεδρίασης θα περιλαμβάνεται και η έγκριση ενός «αυτοδιοικητικού δικτύου» του κόμματος, δηλαδή η ανάθεση σε 250 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έως 3 δήμων, προκειμένου να προχωρήσουν οι επιλογές των στηρίξεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενόψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών του Οκτωβρίου. Η εσωκομματική αντιπολίτευση της «Ομπρέλας» διαφωνεί με τον ορισμό του «αυτοδιοικητικού δικτύου», ενώ γκρίνιες ακούγονται από την πλευρά της και για τον τρόπο επιλογής των υποψηφιοτήτων για τις βουλευτικές εκλογές, για τις οποίες θεωρεί ότι δεν προηγήθηκε επαρκής διαβούλευση στο εσωτερικό των οργάνων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X