Πολιτική

Τα ονόματα των υποψηφίων για τις Περιφέρειες που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ

Τα ονόματα των υποψηφίων για τις Περιφέρειες που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τις αποφάσεις τους για τα πρόσωπα που θα στηρίξουν στις Περιφέρειες κατά τις αυτοδιοικητικές εκλογές πήραν στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.  Παρά τις κάποιες φωνές για συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένη το κόμμα οπωσδήποτε να “κατέβει” αυτόνομο και όχι μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Στόχος τους, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι να αναβαθμίσει τη θέση του, μέσω των αυτοδιοικητικών εκλογών,  ελπίζοντας ότι  θα αφήσει πίσω τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος δεν διακρίνεται για την ισχύ του στις  αυτοδιοικητικές εκλογές.

Εκείνο που φαίνεται να οριστικοποιείται είναι η στήριξη του Γιάννη Σγουρού, στην Περιφέρεια Αττικής, του Στέλιου Αγγελούδη στον Δήμο Θεσσαλονίκης, όπως επίσης και του Χρήστου Παπαστεργίου, στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην Κρήτη η στήριξη του Σταύρου Αρναουτάκη – ο οποίος γνωστοποίησε την εκ νέου κάθοδο του –  είναι δεδομένη, παρά το γεγονός ότι τον νυν Περιφερειάρχη θα στηρίξει και η ΝΔ.

Στη Δυτική Μακεδονία η Γεωργία Ζεμπελιάδου μάλλον φαίνεται ότι θα είναι η επιλογή του ΠΑΣΟΚ, την συγκεκριμένη υποψήφια θα στηρίξει και ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτή πιθανά θα είναι και η μοναδική «συμπόρευση» των δύο κομμάτων σε επίπεδο Περιφερειών.

Στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η Χαριλάου Τρικούπη δείχνει να στηρίζει την υποψηφιότητα του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου,  ενώ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το ΠΑΣΟΚ θα δώσει στήριξη στην Κατερίνα Ταγαρά. 

Στην Περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου, η Χαριλάου Τρικούπη, θα στηρίξει στον δικηγόρο Νικηφόρο Παπανίκολα, ο οποίος έχει ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητα του.

Στην Περιφέρει Ηπείρου την «κούρσα» φαίνεται να κερδίζει ο Στέφανος Ζούμπας, δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Ιωαννίνων, ο οποίος θα λάβει χρίσμα κατά πάσα πιθανότητα από τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Στην Περιφέρεια Στερέας Ελλάδας, ο Νίκος Μπέτσιος, θα ηγηθεί του «πράσινου» συνδυασμού, ο οποίος είναι νυν Περιφερειακός Σύμβουλος και υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στις βουλευτές εκλογές στη Φθιώτιδα.

Μεγάλο ερωτηματικό παραμένει ο δήμος της Αθήνας, αφού το όνομα του Χάρη Δούκα που ακούστηκε φαίνεται ότι δεν «συγκινεί» τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Αντίθετα στον Πειραιά είναι δεδομένη η στήριξη στον νυν δήμαρχο Γιάννη Μώραλη καθώς και στο δήμο Πάτρας στον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου, Βασίλη Αϊβαλή, ο οποίος ήδη έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητα του.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X