Θέμα

Τέμπη: Αίτημα Καρυστιανού – Ασλανίδη σε Τασούλα για άρση ασυλίας Καραμανλή και Σπίρτζη

Τέμπη: Αίτημα Καρυστιανού – Ασλανίδη σε Τασούλα για άρση ασυλίας Καραμανλή και Σπίρτζη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Την άρση της ασυλίας του Κώστα Καραμανλή και του Χρήστου Σπίρτζη ζητούν με αίτημα που απέστειλαν στο προεδρείο της Βουλής η Μαρία Καρυστιανού και ο Παύλος Ασλανίδης, μια ημέρα πριν συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το πόρισμα των βουλευτών της ΝΔ για την τραγωδία στα Τέμπη.

Ειδικότερα, στο αίτημα που υπογράφει η πληρεξούσια δικηγόρος, Ελεονώρα Γεωργίου, των δύο συγγενών θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας, το ενωσιακό δίκαιο υπερτερεί του Συντάγματος και ως εκ τούτου, πρέπει «να καταστεί αυτοδικαίως ανεφάρμοστη η διάταξη του άρθρου 86 του Συντάγματος» προκειμένου οι δύο πρώην υπουργοί Μεταφορών για όσα εντόπισε η ευρωπαϊκή εισαγγελία στην έρευνά της για τη διαβόητη σύμβαση 717.

Μάλιστα, στο αίτημα σημειώνεται πως η συγκεκριμένη συνταγματική πρόβλεψη «παρεμποδίζει την εφαρμογή των διατάξεων της ευρωπαϊκής εισαγγελίας ως προς τη διεξαγωγή της έρευνας, δίωξης και επιβολής του νόμου για εικαζόμενες αξιόποινες πράξεις» των Κ. Καραμανλή και Χρ. Σπίρτζη.

Υπενθυμίζεται πως αύριο, Τετάρτη, θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το πόρισμα της πλειοψηφίας για την Εξεταστική, το οποίο δεν εντοπίζει καμία ποινική ευθύνη σε πολιτικά πρόσωπα, αποδίδοντας την τραγωδία στον μοιραίο σταθμάρχη και τους νεκρούς μηχανοδηγούς.

Ολόκληρο το αίτημα για την άρση ασυλίας υπουργών

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X