Επιλογές

Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου: Παραιτήθηκε από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ!

Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου: Παραιτήθηκε από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Την παραίτησή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλλε στον πρόεδρο της Βουλής η βουλευτής Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου.

Είναι βουλευτής Β’ Πειραιώς και είχε προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ, γράφοντας μάλιστα και… τραγούδι για τον Αλέξη Τσίπρα που είχε γίνει viral. Προερχόταν από την Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη από την οποία όμως είχε ανεξαρτητοποιηθεί πριν προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το χρονικό της σχέσης Μεγαλοοικονόμου – ΣΥΡΙΖΑ

Η προσχώρηση της Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου στο ΣΥΡΙΖΑ είχε γίνει τη Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018, αφού προηγήθηκε επιστολή της στον πρωθυπουργό. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την προσχώρησή της στο κόμμα “η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει 145 βουλευτές, διευρύνοντας την κυβερνητική πλειοψηφία στους 154 βουλευτές”.

Η βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων στη Β’ Πειραιώς είχε ανεξαρτητοποιηθεί από το κόμμα της, στις 10 Ιουλίου 2017

Με δήλωσή της η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου είχε αναφέρει τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση αυτή: «Σήμερα, Δευτέρα 10/07/2017, δήλωσα με επιστολή μου προς τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου την παραίτησή μου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της “Ένωσης Κεντρώων”. Μετά από σχεδόν δύο χρόνια συμπόρευσης με την Ένωση Κεντρώων, θα ήθελα να ευχαριστήσω ειλικρινά, πρωτίστως τον Πρόεδρο, Βασίλη Λεβέντη, αλλά και τα λοιπά μέλη του κόμματος για αυτή την ξεχωριστή εμπειρία.

Άλλος άνθρωπος ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναλύει… θεσμικά τις εκλογές

Δυστυχώς, η δίχρονη αυτή πορεία δεν ήταν όπως είχα οραματιστεί, καθώς πρώτιστο μέλημά μου πάντοτε ήταν -και παραμένει- το να εκτελώ ευσυνείδητα και αποτελεσματικά το δύσκολο έργο που έχω αναλάβει και να μπορώ να ανταπεξέλθω στις ευθύνες μου, απέναντι στους Έλληνες πολίτες. Αντιθέτως, όλο αυτό το διάστημα αισθάνθηκα, ότι προσπαθώ ουσιαστικά μόνη μου, χωρίς τους απαραίτητους και κατάλληλους συνεργάτες, να παραμείνω πιστή στις υποχρεώσεις μου, αλλά και στα ιδεώδη μου και στις αρχές μου. Ευελπιστώ ότι η ανεξαρτητοποίησή μου θα μου δώσει την απαραίτητη ελευθερία κινήσεων, για να πετύχω ως Ελληνίδα Βουλευτής, όλα όσα οφείλω στον ελληνικό λαό». Ακολούθησαν έντονοι καβγάδες με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων.

Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου: Η “χρυσή” κυρία της Βουλής

Η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου γεννήθηκε στον Πειραιά, το 1951. Εξελέγη βουλευτής Β΄ Πειραιώς με την Ένωση Κεντρώων στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015. Πέρασε την πόρτα της Βουλής χωρίς να δώσει τη μάχη του «σταυρού». Στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 δεν είχε κατέβει υποψήφια. Όπως αναφέρει και το newsit.gr, εμφανίστηκε ξαφνικά, πρώτη, στο ψηφοδέλτιο της “Ένωσης Κεντρώων”, στην Β’ Πειραιά, στις εκλογές του Σεπτεμβρίου της ίδιας χρονιάς που έγιναν με “λίστα”. Διαφώνησε με την πολιτική του κόμματος και ανεξαρτητοποιήθηκε στις 10 Ιουλίου 2017.

“Πόλεμος” κυβέρνησης-Στουρνάρα για τις συντάξεις

Σύμφωνα με δήλωσή της, το γυαλί με την Ένωση Κεντρώων έσπασε γιατί “είχαν συμβεί πολλά, δεν είχα συνεργάτες να με βοηθήσουν, μου ορίστηκαν δύο από τον πρόεδρο για να καλύψει τις δικές του υποχρεώσεις, αλλά ήταν εντελώς ακατάλληλοι”.

Τον Ιανουάριο του 2018 εντάχθηκε ως συνεργαζόμενη βουλευτής, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου έχει σπουδάσει λογιστικά και γραμματεία επιχειρήσεων και εργάστηκε από πολύ νεαρή ηλικία σε ναυτιλιακή εταιρεία.

Είναι μητέρα τριών παιδιών και έχει τέσσερα εγγόνια.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X