Πολιτική

Tο βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας στο επίσημο δείπνο της ΠτΔ

Tο βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας στο επίσημο δείπνο της ΠτΔ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στο Προεδρικό Μέγαρο παρέθεσε δείπνο προς τιμήν του Βασιλιά και της Βασίλισσας της Ολλανδίας η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η κ. Σακελλαροπούλου στην προσφώνηση της καυτηρίασε τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας λέγοντας πως «η  Ελλάδα βρίσκεται καθημερινά αντιμέτωπη με μια εμπρηστική ρητορική και σειρά ανυπόστατων αμφισβητήσεων της ελληνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, εκ μέρους της Τουρκίας, σε μια απόπειρα προβολής των αναθεωρητικών της αξιώσεων».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι «σε μια εποχή ανασφάλειας και αβεβαιότητας είναι σημαντικό να παραμείνουμε, ως Ευρωπαίοι, ενωμένοι μπροστά στις πρωτόγνωρες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε» και αναφέρθηκε στα ιδανικά και τις αξίες της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στα οποία βασίζονται οι μακροχρόνιες σχέσεις φιλίας και εκτίμησης μεταξύ Ελλάδας και Ολλανδίας.

Η κυρία Σακελλαροπούλου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ιδιαίτερη αγάπη του βασιλικού ζεύγους της Ολλανδίας για την Ελλάδα και υποστήριξε ότι η σημερινή τους παρουσία στην Αθήνα, επιβεβαιώνει τις άριστες σχέσεις μεταξύ των χωρών μας, καθώς και τη βούληση για την περαιτέρω εμβάθυνσή τους σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Από την πλευρά του, ο Βασιλιάς Γουλιέλμος-Αλέξανδρος της Ολλανδίας κατά την αντιφώνησή του στο δείπνο, εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά, που μαζί με την σύζυγό του Μάξιμα, επισκέπτονται επιτέλους την Ελληνική Δημοκρατία, μετά από δυο αναβολές, και πρόσθεσε ότι «θέλαμε να σας επισκεφθούμε στα τέλη του προηγούμενου έτους, τιμητικά, διακόσια χρόνια μετά από την έναρξη της επανάστασης, η οποία σήμανε την ανεξαρτησία σας».

Ο Βασιλιάς της Ολλανδίας,  γνωστός για τα φιλελληνικά του αισθήματα, επιφύλαξε πολύ θερμά  λόγια για την Ελλάδα και απέδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο μεταναστευτικό,  υπογραμμίζοντας την κοινή ευθύνη των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης  για μια αποτελεσματική αντιμετώπιση.

 

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X