Πολιτική

Το υπουργείο Υγείας επιβεβαιώνει Τσίπρα: Βγες, δεν μεταδίδεις

Το υπουργείο Υγείας επιβεβαιώνει Τσίπρα: Βγες, δεν μεταδίδεις
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Θα μπορούσα να πάω στη Βουλή να κολλήσω συναδέλφους, αφού το τεστ μου βγαίνει ακόμα θετικό» έγραψε σε ανάρτησή του, την 5η μέρα αφού βρέθηκε για πρώτη φορά θετικός ο Αλέξης Τσίπρας. Και το υπουργείο Υγείας ήρθε να τον επιβεβαιώσει πως όντως μπορεί να βγει από την καραντίνα του!

Τι απάντησε το υπουργείου Υγείας στον Αλέξη Τσίπρα; Πως το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ είναι αυτό που επιβάλει το CDC. Και πως όντως, αν και το self test του βγαίνει θετικό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να βγει από το σπίτι του. Αρκεί να φοράει μάσκα υψηλής προστασίας και να είναι ασυμπτωματικός…

Η απάντηση του υπουργείου Υγείας

«Το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ βασίζεται στις επιστημονικές οδηγίες του CDC και τις ακολουθεί πιστά. Είναι απολύτως σαφές, όσον αφορά στις οδηγίες για τη λήξη της καραντίνας, ότι ύστερα από 5 ημέρες ήπιας νόσου και εφόσον δεν υπάρχει πλέον κανένα σύμπτωμα, οι πολίτες μπορούν να επιστρέψουν στην καθημερινή δραστηριότητά τους με βασική προϋπόθεση να φορούν συνεχώς μάσκα υψηλής προστασίας και να τηρούν απαρέγκλιτα τους βασικούς κανόνες υγιεινής.

Τα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι μετά την 5η μέρα, χωρίς συμπτώματα και με τη χρήση μάσκας υψηλής προστασίας σε όλες τις επαφές, δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης. Προφανώς τα ανωτέρω δεν ισχύουν για όσους έχουν συμπτώματα.

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα

«Ύστερα από 5 μέρες νόσησης, με βάση τον ΕΟΔΥ, θα μπορούσα να πάω σήμερα στη βουλή και να κολλήσω συναδέλφους, αφού το τεστ μου βγαίνει ακόμα θετικό. Εγώ δε θα το κάνω, αλλά πολλοί άλλοι στην ίδια θέση είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν στη δουλειά τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X