Πολιτική

Τρεις ακόμη υπουργοί ζήτησαν επίδομα ενοικίου -Τα ονόματά τους

Τρεις ακόμη υπουργοί ζήτησαν επίδομα ενοικίου -Τα ονόματά τους
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τρεις ακόμη υπουργοί ζήτησαν επίδομα ενοικίου, εκτός από τη Ράνια Αντωνοπούλου, η οποία υποχρεώθηκε σε παραίτηση χθες, αλλά και ο σύζυγός της Δημήτρης Παπαδημητρίου, μετά την αποκάλυψη ότι είχε επιδοτηθεί με 23.000 ευρώ για την ενοικίαση διαμερίσματος στο Κολωνάκι.

«Δεν θεωρώ ορθή τη χρήση της διάταξης», είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην κυρία Αντωνοπούλου, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του.

Σύμφωνα με έγγραφα που έχει στη διάθεσή του ο ΣΚΑΪ, έχουν αιτηθεί επίδομα ενοικίου, τρία ακόμη μέλη που συμμετείχαν στην κυβέρνηση.

Πρόκειται για τον τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα, τον Κωνσταντίνο Φωτάκη, αναπληρωτή υπουργό για Έρευνα και Καινοτομία στο υπουργείο Παιδείας, και τον πρώην υφυπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Σγουρίδη.
Σε δηλώσεις του ο κ. Φωτάκης τονίζει ότι βγήκε το σχετικό ποσό αλλά δεν έκανε ποτέ χρήση του.
Ο κ. Σγουρίδης στον Σκάι τόνισε ότι έκανε αίτηση για να πάρει το επίδομα αλλά τα χρήματα που πήρε ήταν μόλις 250 ευρώ κι όχι 7.000 ευρώ, όπως είχε εγκριθεί το σχετικό κονδύλι, κι ότι αυτός μένει στο Αιγάλεω

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι την επίμαχη διάταξη για τη χορήγηση επιδόματος στους εξωκονοβουλευτικούς υπουργούς, πέρασε στο μνημόνιο του 2015 ο Δημήτρης Μάρδας.

Πάντως, η Νέα Δημοκρατία λέει ότι ενδεχομένως το επίδομα να το έπαιρναν 10 εξωκοινοβουλευτικοί.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X