Show Biz

Βασίλης Μπισμπίκης: Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ…

Βασίλης Μπισμπίκης: Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ…
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί έχει κοινωνική ευαισθησία. Και πρέπει να φύγει αυτή η κυβέρνηση», ανέφερε ο ηθοποιός Βασίλης Μπισμπίκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Documento της 19ης Μαρτίου και τη Χρυσούλα Παπαϊωάννου.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε την ατάκα του δημοφιλούς ηθοποιού και σκηνοθέτη, δημιουργώντας ανάρτηση στα social media, συνοδεύοντάς τη με το σχόλιο «Συμφωνούμε μαζί σου Βασίλη».

 

Στη συνέντευξη στην εφημερίδα Documento ο Βασίλης Μπισμπίκης απάντησε απάντησε και σε ερωτήσεις για τα κινήματα που τώρα αναπτύσσονται, καθώς και για τις εκλογές λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «η μόνη τιμωρία αυτήν τη στιγμή είναι να μην τους ξαναψηφίσουν. Να ξεκουμπιστούν», φράση που ενέπνευσε τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερ: Πλέον βλέπουμε λαοθάλασσες στον δρόμο. Θεωρείτε ότι δημιουργείται μια λαϊκή αναφορά πιο ισχυρή από το πολιτικό σκηνικό, που αυτήν τη φορά θα το καθορίσει;

Ελπίζω ότι αυτό που συμβαίνει θα καθορίσει την πολιτική εξέλιξη. Εχουμε δει μεγάλα κινήματα μες στα χρόνια να αποδομούνται πάρα πολύ εύκολα. Και να ξεχνιούνται. Εύχομαι να μη σταματήσει αυτή η μαζική αντίδραση του κόσμου πάνω σε μια πολύ σκοτεινή εποχή.

Ερ: Το «Εγκλημα και τιμωρία» έχει στον πυρήνα του τις έννοιες του εγκλήματος, της ηθικής και της τιμωρίας. Σήμερα έχουμε ένα έγκλημα, τα Τέμπη. Ποια θα έπρεπε να είναι η τιμωρία; Πιστεύετε ότι θα τιμωρηθούν οι ένοχοι;

Στο βιβλίο του Ντοστογέφσκι η τιμωρία έρχεται από τον ίδιο τον χαρακτήρα. Διαπράττει ένα φόνο και μετά έχει ο ίδιος υπαρξιακό θέμα, τύψεις και ενοχές και αναλαμβάνει την ευθύνη. Πιστεύετε ότι θα αναλάβει κανείς ευθύνη από αυτούς για τα Τέμπη; Υπήρξε το έγκλημα. Θα υπάρξει τιμωρία; Πιστεύω ούτε μία στο εκατομμύριο. Θα πάει κανείς φυλακή; Η μόνη τιμωρία αυτήν τη στιγμή είναι να μην τους ξαναψηφίσουν. Να ξεκουμπιστούν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X