Πολιτική

Βολές Βίτσα κατά Κασσελάκη: «Το κόμμα δεν είναι δημοκρατικό»

Βολές Βίτσα κατά Κασσελάκη: «Το κόμμα δεν είναι δημοκρατικό»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Βολές Βίτσα κατά Κασσελάκη: Η πρώτη αντίδραση του Δημήτρη Βίτσα, μετά τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.

Λένε «μου έδειξε την πόρτα» – Την πόρτα εγώ την έχτισα για να μπει κόσμος και τώρα βγάζει εμένα έξω.

«Οι διαγραφές γίνονται λίγο πριν από το Συνέδριο και αν το προχωρήσουν δεν παμε στο Συνέδριο με ίσους όρους. Το καινούργιο δικαίωμα που αποκτά ο πρόεδρος του κόμματος να διαγράφει όποιον θέλει ή όποιο νομίζει ότι κάτι έκανε, δεν βοηθάει ώστε το κόμμα να είναι δημοκρατικό και σύνθετο» σχολίασε τη διαγραφή του από τον Στέφανο Κασσελάκη το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας μιλώντας στο MEGA, με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και τη Ανθή Βούλγαρη.

Ερωτηθείς αν γίνεται ένα ξεκαθάρισμα λογιαριασμών στο κόμμα, με μπροστινό τον Κασσελάκη, ο Δημήτρης Βίτσας είπε πως ένα τέτοιο πράγμα φαίνεται.

Επισήμανε πως ο πρόεδρος είναι στην Αμερική και δεν έχει ιδία αντίληψη και ακούει ό,τι λέει ο ένας κι ο άλλος.

Περαιτέρω, περιγράφει πώς έμαθε την ανακοίνωση για τη διαγραφή του.

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, με τους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου ο Δημήτρης Βίτσας είπε πως «δεν είναι δεδομένη η διαγραφή του. «Θα πρέπει να πάει στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Είναι 15 μέλη. Τα δύο τρίτα πρέπει να ψηφίσουν υπέρ της διαγραφής. Θα πάμε στην Κεντρική Επιτροπή και θα πρέπει να επικυρωθεί» ήταν η πρώτη αντίδραση του πρώην υπουργού Δημήτρη Βίτσα μετά τη διαγραφή του από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη.

«Δεν είναι δεδομένη η διαγραφή μου. Θα πρέπει να πάει στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Είναι 15 μέλη. Τα δύο τρίτα πρέπει να ψηφίσουν υπέρ της διαγραφής. Θα πάμε στην Κεντρική Επιτροπή και θα πρέπει να επικυρωθεί» πρόσθεσε ο κ. Βίτσας.

Παράλληλα, έστειλε το μήνυμα πως δεν έχει καμία διάθεση να φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Υπογράμμισε πως μαζί με τον Τσίπρα στήσανε τον ΣΥΡΙΖΑ και κέρδισαν τις εκλογές.

Στην ερώτηση αν είχε γίνει αντιληπτές στον ΣΥΡΙΖΑ οι θέσεις Κασσελάκη που αποκαλύφθηκαν από το δημοσίευμα της ΕΦ.ΣΥΝ, ο κ. Βίτσας απάντησε ότι «αρκετοί σε δηλώσεις μας το εντοπίζαμε το θέμα, δεν φαίνεται, όμως, ότι για 70.000 συντρόφους αυτό είχε σημασία».

Επισήμανε πως μπορεί να συνυπάρξει με τον Στέφανο Κασσελάκη στο κόμμα, αλλά με δίκαιους όρους και όχι με τη σπάθη της διαγραφής πάνω από το κεφάλι του.

Σε ό,τι αφορά την αμφισβήτηση, ανέφερε πως έχει μια κουβέντα παραπάνω με την έννοια ότι ήταν αυτός που σηκώθηκε στο τελευταίο συνέδριο και βρέθηκε απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα για το πώς πρέπει να εκλέγεται, και η πρότασή του πήρε 25%.

Σημείωσε πως η διαγραφή του οφείλεται σε ρετσινιά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι υπονόμευσε τον Τσίπρα.

Εκμυστηρεύθηκε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης του είπε πως είναι πιο αριστερός από αυτόν και του απάντησε μακάρι.

Εκτίμησε πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει αφήσει το κόμμα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X