Πολιτική

Υποκλοπές… τέλος: Έστησαν τους κοριούς με επιχείρημα ότι η κοινή γνώμη δεν ενδιαφέρεται

Υποκλοπές… τέλος: Έστησαν τους κοριούς με επιχείρημα ότι η κοινή γνώμη δεν ενδιαφέρεται
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Υποκλοπές: Ο προπαγανδιστικός μηχανισμός επικαλείται τις δημοσκοπήσεις για να υποστηρίξει ότι το σκάνδαλο των υποκλοπών δεν επηρεάζει πλέον τους πολιτικούς συσχετισμούς και ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ανακτήσει το χαμένο έδαφος.

Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, η κυβέρνηση είχε μικρή φθορά που πλέον έχει εξανεμιστεί, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης που ανέδειξε το σκάνδαλο και επιμένει στην ανάγκη διαλεύκανσής του δεν έχει πολιτικά κέρδη.

Ο τίτλος είναι «υποκλοπές τέλος» (έγινε πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ) με το κεντρικό επιχείρημα να είναι ότι η κοινή γνώμη δεν δείχνει ενδιαφέρον και δεν επηρεάζεται ούτε από τις αποκαλύψεις ούτε από την κυβερνητική προσπάθεια συσκότισης.

Η αυλαία στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής έπεσε με την κατάθεση του Ν. Ανδρουλάκη χωρίς να μάθουμε τα εξής:

-Για ποιο λόγο η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ πριν αναλάβει την ηγεσία του κόμματός του.

-Πώς εξηγείται η χρονική σύμπτωση της απόπειρας παγίδευσης του κινητού του από το Predator και της στοχοποίησής του από την ΕΥΠ;

-Για λογαριασμό ποιου χρησιμοποιείται το κακόβουλο λογισμικό στη χώρα μας;

-Γιατί η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρθηκε για τον έλεγχο των εταιρειών που το εμπορεύονται;

-Αν υπάρχουν και άλλοι δημοσιογράφοι και πολιτικοί που παρακολουθήθηκαν επί πρωθυπουργίας Μητσοτάκη από την ΕΥΠ;

-Αν, πότε και γιατί καταστράφηκε ο φάκελος της παρακολούθησης του Ν. Ανδρουλάκη.

-Γιατί δεν κατέθεσε ο Γρ. Δημητριάδης που παραιτήθηκε λόγω του σκανδάλου.

-Γιατί δεν κλήθηκε ο δημοσιογράφος Θ. Κουκάκης που, όπως και ο Ν. Ανδρουλάκης, έπεσε θύμα παρακολούθησης.

-Γιατί έμειναν εκτός κάδρου οι ιδιοκτήτες των εταιρειών που ακόμη και σήμερα διακινούν το κακόβουλο λογισμικό παρακολούθησης.

Αν θεωρήσει κανείς αξιόπιστη την εικόνα που δίνουν οι δημοσκοπήσεις, τότε πράγματι δεν είναι σοβαρή η ζημιά που έχει υποστεί η ΝΔ από το σκάνδαλο των υποκλοπών. Δεν είχε ηθικό πλεονέκτημα για να το χάσει και γι αυτό δεν υπάρχει ανατροπή πολιτικού σκηνικού. Είχε, όμως, την επίφαση της θεσμικότητας στην οποία ο Κ. Μητσοτάκης έχει επενδύσει. Και αυτή θρυμματίστηκε.

Όπως επίσης το διαχειριστικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης που είχε ήδη υποστεί σοβαρά τραύματα (πυρκαγιές, χιονιάς κλπ) διαλύθηκε τελείως. Έστησαν μια ιστορία κοριών με τον πλέον άτεχνο τρόπο με αποτέλεσμα να εκτεθούν ανεπανόρθωτα.

Επομένως, το «υποκλοπές τέλος» είναι μάλλον απλοϊκή σκέψη. Οπως θα έλεγε και ο Χέμινγουεϊ μπορεί να χρεοκοπείς λίγο-λίγο και μετά απότομα – να τα χάσεις όλα σε μια στιγμή.

Πηγή: tvxs.gr/

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X