Πολιτική

Υπόθεση Novartis: Για τρεις ώρες κατέθετε ο Βενιζέλος στην ανακρίτρια για το ρόλο Παπαγγελόπουλου

Υπόθεση Novartis: Για τρεις ώρες κατέθετε ο Βενιζέλος στην ανακρίτρια για το ρόλο Παπαγγελόπουλου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Υπόθεση Novartis- Με την κατάθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου ενώπιον της ανακρίτριας του Ειδικού Δικαστηρίου που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σε σχέση με την υπόθεση Novartis, ξεκίνησε και πάλι σήμερα η διαδικασία στον Άρειο Πάγο.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, του οποίου η κατάθεση διήρκησε 3 ώρες, εξερχόμενος του Ανώτατου Δικαστηρίου δήλωσε πως «Μετά από ένα μήνα κατά τον οποίον περιμέναμε να λύσει το Δικαστικό Συμβούλιο δικονομικά ζητήματα ολοκλήρωσα σήμερα την κατάθεσή μου. Χαίρομαι γιατί αποκτά ρυθμό πλέον η ανάκριση, προκειμένου να αποσαφηνιστεί δικαστικά η μεγάλη αυτή σκευωρία που θίγει τα θεμέλια της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου. Χαίρομαι επίσης γιατί η ανάκριση είναι ενδελεχής, γίνεται σε βάθος και ασχολείται με όλες τις πλευρές του θέματος».

Ο κ. Βενιζέλου είχε ξεκινήσει να καταθέτει στις 6 Νοεμβρίου αλλά λόγω του ζητήματος που προέκυψε τότε για το εάν έχει τη δυνατότητα ή όχι η εισαγγελέας Βασιλική Θεοδώρου να υποβάλλει ερωτήσεις προς τους μάρτυρες και κατηγορούμενους, η ανάκριση διεκόπη μέχρι να λύσει τη διαφορά το Δικαστικό Συμβούλιο. Με βούλευμά τους οι δικαστές έκριναν τελικώς ότι η εισαγγελική λειτουργός μπορεί μόνο να παρίσταται κατά τη διάρκεια των καταθέσεων χωρίς να έχει δικαίωμα υποβολής ερωτήσεων.

Σήμερα πάντως η κ. Θεοδώρου δεν παρέστη, για λόγω ασθενείας όπως έγινε γνωστό.

Μετά τον κ. Βενιζέλο έχει κληθεί, από την ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, να καταθέσει την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος.

Μητσοτάκης: Η ΕΕ με τους δικούς της ρυθμούς στηρίζει Ελλάδα και Κύπρο – Ξεκλειδώνουν 72 δισ. ευρώ

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X