Σινεμά

Σινεμά: Οι 25 συναρπαστικές ταινίες που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε (τρέιλερ)

Σινεμά: Οι 25 συναρπαστικές ταινίες που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε (τρέιλερ)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Υπάρχουν μερικές εμβληματικές ταινίες που κάθε σινεφίλ θα πρέπει να δει κάποια στιγμή στην ζωή του. Πρόκειται για κλασσικές ταινίες στις οποίες πολλές φορές αναφερόμαστε κατά την διάρκεια συζητήσεων.

Εάν κάποιος μας πει ότι δεν έχει μία από αυτές τις ταινίες θα τον κοιτάξουμε με τεράστια έκπληξη και θα του πούμε: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν την έχεις δει ποτέ».

Παρακάτω θα βρείτε τις 25 ταινίες που πρέπει να δείτε:

  • 1. The Godfather (1972)

Ο Νονός θεωρείται αναμφισβήτητα μια από τις πιο εμβληματικές ταινίες όλων των εποχών. Για πολλούς, είναι μια ταινία που πρέπει να δουν λόγω της σκληρής ιστορίας, των συγκλονιστικών ερμηνειών και των αξέχαστων διαλόγων. Και οι περισσότεροι σινεφίλ στο διαδίκτυο συμφωνούν ότι το sequel είναι εξίσου ουσιαστικό και φανταστικό. Οπότε δείτε και τα δύο.

  • 2. E.T. the Extra-Terrestrial (1982)

Μία από τις πιο δημοφιλείς ταινίες του Steven Spielberg. Ο Ε.Τ. ο Εξωγήινος θεωρείται must-watch ταινία για πολλούς λόγους. Από την αξιολάτρευτη νεαρή Drew Barrymore, στο συναισθηματικό τέλος μέχρι τα προηγμένα εφέ, έγινε αμέσως κλασική ταινία.

  • 3. The Shining (1980)

Η «Λάμψη» είναι η σπουδαιότερη ταινία του Stanley Kubrick. Αν και μπορεί να μην είναι η αγαπημένη ταινία του Στίβεν Κινγκ, καθώς έχει γκρινιάξει δημόσια για αυτήν, είναι μία ταινία που πρέπει όλοι να δουν.

  • 4. Alien (1979)

Το Alien είναι παλαιότερο από ό,τι πολλοί άνθρωποι συνειδητοποιούν, κάτι που μπορεί να αποτρέψει τις νεότερες γενιές από το να το παρακολουθήσουν. Η Έλεν Ρίπλεϊ είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς και ατρόμητους γυναικείους χαρακτήρες που έχουν προβληθεί ποτέ στην μεγάλη οθόνη. Ανεξάρτητα από το πόσο χρονών είστε, είναι μια ανατριχιαστική, συναρπαστική ταινία που πρέπει να δείτε.

  • 5. The Dark Knight (2008)

Είναι γνωστό ότι οι ταινίες με υπερήρωες συνήθως δεν εντυπωσιάζουν. Ο Σκοτεινός Ιππότης είναι μια όμορφη εξαίρεση, καθώς ο Κρίστοφερ Νόλαν παραδίδει μια εκπληκτική και καθηλωτική ταινία που σε συναρπάζει από την πρώτη σκηνή μέχρι την τελευταία.

  • 6. Independence Day (1996)

Η Ημέρα της Ανεξαρτησίας είναι μια θαυμάσια ταινία για το τι θα κάνει η ανθρωπότητα όταν πλησιάζει μια βίαιη επίθεση εξωγήινων. Οι αλληλένδετες ιστορίες, οι υπέροχες ερμηνείες, οι εξαιρετικοί διάλογοι και τα συναρπαστικά εφέ σας παρασύρουν, προσφέροντας μια συναισθηματική και διασκεδαστική συναρπαστική διαδρομή που σας αφήνει να θέλετε περισσότερα.

  • 7. Die Hard (1988)

Πολλοί άνθρωποι αναφέρουν το Die Hard ως την αγαπημένη τους χριστουγεννιάτικη ταινία. Ο Bruce Willis δίνει μια συναρπαστική ερμηνεία που είναι αξιαγάπητη αλλά εξακολουθεί να είναι σοβαρή, και ο κακός, τον οποίο υποδύεται ο αείμνηστος Alan Rickman, είναι εξίσου αξιομνημόνευτος και εντυπωσιακός.

  • 8. Pulp Fiction (1994)

Το Pulp Fiction δημιουργήθηκε από το λαμπρό και διαταραγμένο μυαλό του Κουέντιν Ταραντίνο. Πολλοί την θεωρούν την καλύτερη ταινία του. Αν και η ταινία δεν είναι για όλους, οι εμβληματικές σκηνές, η άγρια πλοκή και οι κορυφαίες ερμηνείες είναι μερικοί από τους λόγους για την δείτε τουλάχιστον μία φορά.

  • 9. Titanic (1997)

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι ο Τιτανικός είναι υπερεκτιμημένος ή πολύ γλυκανάλατος για να είναι συναρπαστικός. Όμως κάνουν λάθος. Αν δεν το έχετε δει, πρέπει να το δείτε τουλάχιστον μία φορά. Ναι, ξέρετε το τέλος της ταινίας, αλλά ο Τζέιμς Κάμερον δημιούργησε μια υπέροχη ταινία.

  • 10. The Matrix (1999)

Το Matrix είναι μια συγκλονιστική ταινία που σας αφήνει να νιώθετε ότι ξέρετε κάτι ιδιαίτερο — όπως τώρα έχετε εσωτερικές πληροφορίες για το σύστημα. Ζούμε σε προσομοίωση; Θα μπορούσατε να σταματήσετε μια σφαίρα με το μυαλό σας; Μάλλον όχι, οπότε μην προσπαθήσετε. Αλλά η ταινία θα σας δημιουργήσει μια περίεργη αίσθηση και θα προκαλέσει κάποια υπαρξιακά ερωτήματα. Επιπλέον, η κινηματογραφία και οι ερμηνείες είναι άψογες.

  • 11. Casablanca (1942)

Δεν αρέσει σε όλους να βλέπουν παλιές και ασπρόμαυρες ταινίες, αλλά αν πρόκειται να κάνετε μια εξαίρεση, ας είναι για την ταινία «Καζαμπλάνκα». Αυτή η ρομαντική αλλά πολύπλοκη ταινία έχει μερικές από τις πιο εμβληματικές ατάκες όλων των εποχών. Σας αφήνει με συναισθήματα και αγάπη για τους χαρακτήρες, που δεν έχουν όλοι αίσιο τέλος.

  • 12. Jaws (1975)

Εάν δεν δείτε «Τα σαγόνια του καρχαρία», δεν μπορείτε να εκτιμήσετε πλήρως τη ιδιοφυΐα που είναι ο Στίβεν Σπίλμπεργκ και να κατανοήσετε το βάρος της εμβληματικής μουσικής της ταινίας. Αυτή το φιλμ δημιουργεί πάντα ένα σφίξιμο στο στομάχι μου όταν νιώθεις τον καρχαρία να παραμονεύει γύρω από τους χαρακτήρες.

  • 13. Citizen Kane (1941)

Ο Πολίτης Κέιν θεωρείται μια από τις καλύτερες ταινίες που δημιουργήθηκαν ποτέ και οι περισσότεροι σινεφίλ συμφωνούν. Πρόκειται για μία αργή, καταθλιπτική ιστορία για έναν αηδιαστικά πλούσιο και άπιστο άνδρα. Από τη σκοπιά του κινηματογράφου, είναι συγκλονιστικό και άψογο.

  • 14. It’s a Wonderful Life (1946)

Το It’s a Wonderful Life είναι μια ταινία που σου αφήνει μια αίσθηση γαλήνης και ευτυχίας. Το ταξίδι μπορεί να είναι καταθλιπτικό και αγχωτικό, αλλά το τέλος δένει την ιστορία και προκαλεί ευγνωμοσύνη στους θεατές.

  • 15. Forrest Gump (1994)

Το Forrest Gump είναι μια από τις πιο διασκεδαστικές και πιο συναισθηματικές ταινίες που πρέπει να δείτε. Η ερμηνεία του Τομ Χανκς είναι απαράμιλλη και συμπαθητική. Ο Robin Wright και η Sally Field προσφέρουν επίσης ακατέργαστες ερμηνείες. Είναι μια χιουμοριστική, έντονη, γλυκιά και γοητευτική ταινία που δύσκολα δεν απολαμβάνεις.

  • 16. The Goonies (1985)

Το The Goonies αφηγείται την ιστορία μιας συμμορίας παιδιών που πηγαίνουν σε ένα κυνήγι θησαυρού για να βρουν μυθικό χρυσό για να σώσουν την πόλη τους από τους κακούς. Ήταν η ταινία που γέννησε τεράστιους αστέρες όπου ο Sean Astin, ο Josh Brolin, ο Corey Feldman, η Martha Plimpton και πολλοί άλλοι.

  • 17. The Graduate (1967)

Ακόμα κι αν γνωρίζετε την πλοκή του «The Graduate», πρέπει να την δείτε για να καταλάβετε τη βαρύτητα των άγριων γεγονότων. Είναι μια ωμή ματιά στο πώς η αγάπη και οι κοινωνικές προσδοκίες μπορεί να είναι σε αντίθεση και πώς οι νέοι άνδρες μπορούν να παίρνουν χαζές αποφάσεις. Σας αφήνει ένα άβολο και περίπλοκο συναίσθημα που λατρεύουν να αναλύουν οι σινεφίλ.

  • 18. Kill Bill (2003)

Το Kill Bill είναι μια βάναυσα βίαιη ταινία με εκπληκτικές χορογραφίες και διαλόγους. Ο Ταραντίνο δημιουργεί έναν αισθητικά ευχάριστο κόσμο και τον γεμίζει με τρομακτικούς και επιθετικούς χαρακτήρες που έχουν όλοι πλούσιες ιστορίες και περίπλοκες σχέσεις. Η Ούμα Θέρμαν είναι συγκλονιστική.

  • 19. Psycho (1960)

Το Psycho είναι ίσως η πιο διάσημη ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ. Αφηγείται την τρομακτική ιστορία μιας νέας γυναίκας που μπαίνει σε ένα μοτέλ για να ανακαλύψει ότι ο ιδιοκτήτης είναι ένας διαταραγμένος άνδρας που κρατά τη νεκρή μητέρα του στο κελάρι. Αυτή η ανησυχητική ταινία είναι μια από τις καλύτερες ταινίες τρόμου που έχουν γυριστεί ποτέ.

  • 20. The Sound of Music (1965)

Η Μελωδία της Ευτυχίας είναι μια απολαυστική ταινία με συναρπαστική μουσική και αξιαγάπητους χαρακτήρες. Αν και είναι κυρίως ευχάριστο, αντιμετωπίζει επίσης σοβαρές καταστάσεις που αφορούν τους Ναζί και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, δημιουργώντας μια καθηλωτική ταινία που σας διασκεδάζει με πολλούς τρόπους.

  • 21. Star Wars Episode IV: A New Hope (1977)

Αν δεν έχετε δει ποτέ το Star Wars, πιθανότατα ντρέπεστε για αυτό. Αν και δεν είναι όλοι ερωτευμένοι με το franchise του Star Wars, είναι τόσο σημαντικό πολιτιστικά που αξίζει να το δείτε ακόμα κι αν δεν σας αρέσουν οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας.

  • 22. Scream (1996)

Το Scream είναι μια τόσο φανταστική ταινία τρόμου, με χιούμορ και μοναδικό τόνο που άλλαξε το είδος για πάντα. Τα πρώτα 10 λεπτά όταν η Drew Barrymore, το it-girl του Hollywood εκείνη την εποχή, δολοφονείται βίαια θα είναι για πάντα μια από τις πιο συγκλονιστικές και εντυπωσιακές εναρκτήριες σκηνές μιας ταινίας.

  • 23. The Wizard of Oz (1939)

Ο Μάγος του Οζ είναι μια ταινία που πρέπει να δείτε διότι είναι πολιτιστικά σημαντική και αισθητικά ευχάριστη. Η Τζούντι Γκάρλαντ είναι αξιολάτρευτη και μαγευτική και οι συμπρωταγωνιστές της είναι εξίσου υπέροχοι.

  • 24. The Breakfast Club (1985)

Η κοινή άποψη είναι ότι πρέπει να δείτε τις περισσότερες ταινίες του Τζον Χιουζ, αλλά το The Breakfast Club είναι σίγουρα το πιο απαραίτητο. Από το soundtrack μέχρι την υποκριτική και τη συγγραφή, τα πάντα στην ταινία είναι μοναδικά και ενθυμητικά, είτε σε κάνουν να γελάς είτε να κλαις.

  • 25. Mean Girls (2004)

Το Mean Girls της Tina Fey είναι μια από τις πιο αστείες και πιο προσιτές ταινίες για όποιον επέζησε από το γυμνάσιο, ειδικά για τα κορίτσια. Υπογραμμίζει πώς οι κλίκες, η δημοτικότητα και οι φήμες μπορούν να καταστρέψουν την εμπειρία κάποιου στο γυμνάσιο και ο αριθμός των ξεκαρδιστικών ατακών είναι απαράμιλλος.

πηγή: FOXreport.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X