Eretiki Κριτική

Το ΕΚΚ αποχαιρετά τον Ηλία Λογοθέτη

Το ΕΚΚ αποχαιρετά τον Ηλία Λογοθέτη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Από τον Eretiko κριτικό Γιάννη Κρουσίνσκυ

Παρακάτω σας μεταφέρω το συλλυπητήριο μήνυμα του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου για την απώλεια του Ηλία Λογοθέτη. Σε τούτο τον αποχαιρετισμό, μέσα από την έμφαση στο Ταλέντο, την Παιδεία και την Ιδιοσυγκρασία του σπάνιου ερμηνευτή, παρατηρούμε τη σύνοψη ενός ξεχωριστού καλλιτεχνικού αποτυπώματος που διακρίθηκε σε μια ολόκληρη γενιά ηθοποιών.

Πολλή εύστοχη η επισήμανση για το διττό στοιχείο Υποκριτικής που διέθετε ο ηθοποιός, με κωμικό/δραματικό μοτίβο. Αλλά ορθή είναι και η περιγραφή με τον όρο Ανήσυχος Άνθρωπος, αποτυπώνοντας πιστά την αμείωτη ευαισθησία και το εκρηκτικό ταμπεραμέντο του συγκεκριμένου Καλλιτέχνη.

Οι αποκαλυπτικά ενδιαφέρουσες συμμετοχές σε ταινίες, καθώς και οι εξαιρετικά σημαντικές συνεργασίες του Ηλία Λογοθέτη στον Κινηματογράφο, όπως θα δείτε παρακάτω, μιλούν από μόνες τους!

Το Συλλυπητήριο Μήνυμα του ΕΚΚ

Ο επτανήσιος Ηλίας Λογοθέτης υπήρξε πολυσχιδής προσωπικότητα κι ανήσυχος άνθρωπος, ένας εκ των σπουδαίων ηθοποιών της γενιάς του. Το πηγαίο ταλέντο και η παιδεία του, αλλά και η ιδιοσυγκρασία του έδωσαν ξεχωριστή υφή στο αποτύπωμά του στον κινηματογράφο μας, κλασικό και νέο, και βέβαια στο θέατρό μας. Ο Ηλίας Λογοθέτης είχε πάντα μια ιδιαίτερη αίσθηση του κωμικού, δημιουργώντας ρήγματα που οδηγούσαν στο δραματικό βάθος των ρόλων του. Η καριέρα του στον Κινηματογράφο ξεκίνησε το 1970 στη «Βαβυλωνία» του Γιώργου Διζικιρίκη. Ακολούθησαν πολλές ταινίες, ανάμεσά τους: «Παπαφλέσσας», «Μεταμορφώσεις», «Ο Θανάσης στη Χώρα της Σφαλιάρας», «Περιπλάνηση» κ.ά. Συνεργάστηκε με πολλούς Έλληνες δημιουργούς, μεταξύ των οποίων: ο Θόδωρος Αγγελόπουλος («Το Μετέωρο Βήμα του Πελαργού»), ο Λάκης Παπαστάθης («Το Μόνον της Ζωής του Ταξείδιον»), ο Νίκος Περάκης («Αρπα Colla»), ο Κώστας Βρεττάκος («Τα Παιδιά της Χελιδόνας»), ο Τάσος Μπουλμέτης («Βιοτεχνία Ονείρων»).

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου εκφράζει τα βαθιά συλλυπητήριά του στον γιο του Αλέξανδρο και στην υπόλοιπη οικογένειά του και σε όλους όσοι τον αγάπησαν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X