Θέατρο

Οι Θεατρικές Πρεμιέρες της Εβδομάδας 14-20 Φεβρουαρίου: μια φάλαινα, ένας πίθηκος κι ο Ματωμένος γάμος

Οι Θεατρικές Πρεμιέρες της Εβδομάδας  14-20 Φεβρουαρίου: μια φάλαινα, ένας πίθηκος κι ο Ματωμένος γάμος
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κώστας Β. Ζήσης

Είναι η εβδομάδα των παραστάσεων που σηκώνουν καθυστερημένα αυλαία, μιας και ο covid-19 χτύπησε την πόρτα τους, πριν καν ξεκινήσουν. Ωστόσο είναι εδώ, πανέτοιμες και ήδη έχουν πάρει θέση στην κουίντα περιμένοντας το τρίτο κουδούνι!

Τα κορυφαία θεατρικά γεγονότα της εβδομάδας είναι η επιστροφή στο σανίδι μιας πραγματικά μεγαλοπρεπούς παραγωγής, του «Moby Dick», όπου η σκηνοθετική μαεστρία του Γιάννη Κακλέα συμπράττει με την μουσική ευφυΐα του Δημήτρη Παπαδημητρίου σε ένα υπερθέαμα στο Christmas Theater. Είχαμε δει μια από τις πολύ λίγες παραστάσεις που παίχτηκαν στο Παλλάς πριν την πανδημία, και είχαμε πραγματικά εντυπωσιαστεί. Επίσης, με ανυπομονησία περιμένουμε την νέα δουλειά της ανερχόμενης Μαρίας Μαγκανάρη που έχει ήδη κερδίσει το κοινό, αυτήν την φορά φέρνοντας στη Σκηνή Νίκος Κούρκουλος του Εθνικού Θεάτρου τον «Ματωμένο Γάμο» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα.

Είδαμε πρόβα από τον «Πίθηκο Ξουθ» της Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη στο Θέατρο Σταθμός και κέρδισε τις εντυπώσεις μας ένα υπέροχο άγνωστο σχετικά και διαχρονικό κείμενο του 19ΟΥ αιώνα και η «παιχνιδιάρικη» σύγχρονη σκηνική ανάγνωσή του, θα πάμε οπωσδήποτε στο BIOS να δούμε σημερινή Π.Ο.Π. επιθεώρηση και «Ω, παίδες Ελλήνων» από τους αγαπημένους 4FRONTAL, ενώ για πρώτη φορά στην Ελλάδα (αν εξαιρέσεις τη ραδιοφωνική μετάδοση) θα δούμε το έργο της σπουδαίας Λίλλιαν Χέλλμαν «Παιχνίδια στη σοφίτα» στο θέατρο Χυτήριο από τον Αλέξανδρο Κοέν.

Τον εφιάλτη της δικτατορίας του Πινοτσέτ στη Χιλή θα αναβιώσει η Θάλεια Γρίβα στο Θέατρο 104 με το «Ο θάνατος και η κόρη», η «Αντιγόνη» του Ανουίγ έρχεται δια χειρός Μαρίας Πρωτόπαππα στο Υπόγειο του Κουν, ο Μιχάλης Καλιότσος σκηνοθετεί το δικό του «Τέρας» στο θέατρο Δρόμος, ενώ ο Κωσταντίνος Κυριακός παραμένει στο Θέατρο Μεταξουργείο αυτήν την φορά με Σαίξπηρ και «Πολλή φασαρία για το τίποτα».

Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και στη νέα Σκηνή Ωμέγα, η Ζωή Ξανθοπουλίδου μας μιλά για την «Amalia melancholia, η βασίλισσα των φοινίκων».

Συγκεκριμένα:

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου..

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X