Fragilemag

“Ρεβέκκα” – Το αριστούργημα του Χίτσκοκ στα σινεμά (ξανά)

“Ρεβέκκα” – Το αριστούργημα του Χίτσκοκ στα σινεμά (ξανά)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η “Ρεβέκκα” του Άλφρεντ Χίτσκοκ θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα του κινηματογράφου. Κυκλοφόρησε το 1940. Βασίστηκε στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Δάφνης ντι Μωριέ. Η ταινία ανήκει στο είδος του θρίλερ μυστηρίου. Ακολουθεί την ιστορία μιας νεαρής γυναίκας που παντρεύεται έναν πλούσιο άντρα και μετακομίζει στο εξοχικό τους σπίτι, το Manderley.

Ο Χίτσκοκ δημιούργησε μια ατμοσφαιρική και σκοτεινή ταινία με εξαιρετική σκηνοθεσία και καλλιτεχνική κατεύθυνση. Το κλίμα της ταινίας είναι γεμάτο αγωνία και αποκαλύψεις, με την απειλητική παρουσία της πρώην συζύγου του κυρίου Ντε Γουίντερ, της Ρεβέκκα, να κυριαρχεί στην ιστορία.

Η απόδοση των ηθοποιών είναι εξαιρετική, με την Τζόαν Φοντέν  στον ρόλο της νεαρής συζύγου και τον Λόρενς Ολίβιε ως κύριο Ντε Γουίντερ.

Ο Χίτσκοκ χρησιμοποίησε διάφορες σκηνοθετικές τεχνικές για να δημιουργήσει ένταση και αγωνία, όπως οι εναλλαγές πλάνων, οι εκπληκτικές καμερές και οι συναρπαστικές σκηνές. Επίσης, η μουσική του Franz Waxman συμβάλλει στη δημιουργία της ατμόσφαιρας της ταινίας….

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X