Θέατρο

Στην πρόβα | «Τίποτα δικό μου – Have I none» στο Θέατρο Skrow: το νέο αίμα αναζητά μνήμη και ταυτότητα

Στην πρόβα | «Τίποτα δικό μου – Have I none» στο Θέατρο Skrow: το νέο αίμα αναζητά μνήμη και ταυτότητα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κώστας Β. Ζήσης

Νέα παιδιά, απόφοιτοι της Δραματικής Σχολής Αρχή-Νέλλη Καρρά, αποφασίζουν να ενώσουν δυνάμεις και να ριχτούν στον στίβο της θεατρικής αρένας σε μια παράσταση που είναι κυριολεκτικά φτιαγμένη και οργανωμένη σε όλη την διαδικασία της τους από τους ίδιους. Πολύτιμος αρωγός τους – όπως σε όλα τα χρόνια της φοίτησής τους στη σχολή, η δασκάλα τους, η Νέλλη Καρρά. Οι Βάσια Στάμου, Μιχάλης Κοντός και Μιχάλης Κουτσκουδής από σήμερα στο Skrow και κάθε Τρίτη θα παρουσιάζουν το έργο του Έντουαρντ Μποντ «Τίποτα δικό μου» και έχουν την χαρούμενη αδημονία του ερχομού στη ζωή του πρώτου τους δικού τους παιδιού.

Βρέθηκα μαζί τους, δύο μέρες πριν την πρεμιέρα, έζησα μαζί τους την αγωνία να τακτοποιηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες, να διορθωθούν τα τελευταία λαθάκια, να γίνουν οι τελικές αναγκαίες προσθήκες, παρακολούθησα την παράσταση σε πρόβα («πέρασμα» λέγεται στη γλώσσα του θεάτρου) και συνομίλησα μαζί τους, ανακαλύπτοντας μέσα από αυτά τα παιδιά τι σημαίνει να είσαι στην κυριολεξία νέος ηθοποιός μέσα στη θεατρική δίνη της Αθήνας του 2022.

«Συναντηθήκαμε στην Δραματική Σχολή Αρχή της Νέλλης Καρρά. Εκεί, στο τρίτο έτος στο πλαίσιο της εκπαίδευσης και μέσα από την επιλογή σύγχρονων θεατρικών έργων, κάνουμε αναγνώσεις μαζί με την Νέλλη Καρρά, χωριζόμαστε σε ομάδες ανάλογα με τα ενδιαφέροντά μας και κάθε ομάδα επιλέγει ένα έργο , το οποίο δουλεύει σε όλη τη διάρκεια του έτους, και με αυτό προχωράμε στις πτυχιακές εξετάσεις. ‘Ετσι, δεθήκαμε», θα μου πει ο Μιχάλης Κουτσκουδής. «Μας ένωσε το έργο» θα συμπληρώσει η Βάσια Στάμου, ενώ ο Μιχάλης Κοντός με περιπαιχτική διάθεση θα καταθέσει πως «είχαμε κάνει κάποιες επαφές μεταξύ μας, διαβάσαμε το έργο , μας άρεσε και νάμαστε».

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X