Πυροβολισμοί σε σχολείο στη Φλόριντα

Αστυνομικές δυνάμεις της κομητείας Μπρόουαρν στη Φλόριντα έχουν σταλεί σε σχολείο στην πόλη Πάρκλαντ, όπου υπάρχουν αναφορές για ένα περιστατικό με ένοπλο, δήλωσε μια εκπρόσωπος του γραφείου του σερίφη.

Η εκπρόσωπος τόνισε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.

FOX-10

Ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός FOX-10 μετέδωσε ότι πέντε άνθρωποι δέχονται τις πρώτες βοήθειες.

Συναγερμός έχει σημάνει στις αμερικανικές Αρχές έπειτα από περιστατικό με πυροβολισμούς στο Λύκειο του Πάρκλαντ στη Φλόριντα.

Στο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρα με τις πρώτες αναφορές στα ρεπορτάζ να κάνουν λόγο για 20 τραυματίες.

Αύξηση των επεισοδίων με πυροβολισμούς

Η αύξηση των επεισοδίων με πυροβολισμούς σε σχολεία των ΗΠΑ σχετίζεται με την αύξηση της ανεργίας, σύμφωνα με μια αμερικανική έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου Νορθγουέστερν του Ιλινόι μελέτησαν διάφορα δεδομένα, από πολλούς διαφορετικούς τομείς, που εκτείνονται σε διάστημα 25 ετών, προκειμένου να ρίξουν λίγο φως στο φαινόμενο της ένοπλης βίας στα σχολεία.

Όπως διαπίστωσαν, «υπήρξαν δύο περίοδοι με αυξημένο ποσοστό ένοπλης βίας στα αμερικανικά σχολεία και αυτές οι περίοδοι συσχετίζονται κατά σημαντικό τρόπο με μια οξεία οικονομική ανασφάλεια», αναφέρεται στη μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Nature Human Behaviour…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ