Show Biz

Την παραπομπή του Κώστα Κωστόπουλου σε δίκη για βιασμό προτείνει με απόφασή της η εισαγγελέας Πρωτοδικών

Την παραπομπή του Κώστα Κωστόπουλου σε δίκη για  βιασμό προτείνει με απόφασή της η εισαγγελέας Πρωτοδικών
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις στην υπόθεση κατηγορίας του πρώην σκηνοθέτη του «Σασμού», Κώστα Κωστόπουλου, για το αδίκημα του βιασμού της ηθοποιού Έλενας Αθανασοπούλου. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Realnews, η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ελένη Παπαδοπούλου, πρότεινε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών την παραπομπή του σκηνοθέτη σε δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών και πλέον αναμένεται η έκδοση του σχετικού βουλεύματος.

Πιο συγκεκριμένα, ζητείται από την εισαγγελέα η διατήρηση της ισχύος της υπ’ αριθμόν 4/2023 διάταξης του ανακριτή του 2ου Ανακριτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Αθηνών, δυνάμει της οποίας επιβλήθηκε στον κατηγορούμενο ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης άσκησης οποιασδήποτε δραστηριότητας, επαγγελματικής ή και καλλιτεχνικής φύσης και μη, στον χώρο του θεάματος, η οποία απαιτεί τη διά ζώσης αλληλεπίδραση με άλλα πρόσωπα και, κυρίως, της σκηνοθέτησης κάθε μορφής έργων, ιδίως τηλεοπτικών, κινηματογραφικών και θεατρικών και να διατηρηθεί ο ως άνω περιοριστικός όρος.

Η «R» επικοινώνησε με τον δικηγόρο της ηθοποιού, Πέτρο Καϊμακάμη, ο οποίος επιβεβαίωσε τις σχετικές πληροφορίες και δήλωσε: «Πράγματι, η εισαγγελέας με την πρότασή της ζητά να παραπεμφθεί ο κατηγορούμενος στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, όπως κατηγορείται για παράβαση του άρθρου 336, παράγραφος 1 του Ποινικού Κώδικα, η δε ποινή που απειλείται είναι πολύ αυστηρή και επιβάλλoνται τουλάχιστον δέκα χρόνια κάθειρξης. Η πρόταση της εισαγγελέως βασίζεται στα στοιχεία τα οποία έχουν συγκεντρωθεί στο στάδιο της προανάκρισης και της κύριας ανάκρισης και είναι συντριπτικά σε βάρος του. Περιμένουμε, πλέον, να εκδοθεί το σχετικό βούλευμα και πιστεύουμε ότι η κυρία Αθανασοπούλου θα δικαιωθεί και ο κατηγορούμενος θα παραπεμφθεί στο δικαστήριο για να λογοδοτήσει. Με την πρότασή της, η εισαγγελέας ζητά να διατηρηθούν οι επιβληθέντες από τον ανακριτή περιοριστικοί όροι».

Σε επικοινωνία της «R» με το δικηγορικό γραφείο που έχει αναλάβει την εκπροσώπηση του κατηγορουμένου, έγινε γνωστό ότι ούτε ο δικηγόρος του αλλά ούτε και ο πελάτης του προτίθενται να προβούν σε κάποια δήλωση. Σύμφωνα, όμως, με το ρεπορτάζ της «R», πρόθεση της υπεράσπισης είναι να καταθέσει υπόμνημα, στο οποίο θα βρίσκονται καταγεγραμμένα όλα τα στοιχεία υπεράσπισης του σκηνοθέτη.

Έτσι, μέσα στους επόμενους μήνες, μετά την πρόταση της εισαγγελέως Ελ. Παπαδοπούλου, αναμένεται να ακολουθηθεί η δικαστική οδός. Ο 57χρονος σκηνοθέτης τηλεοπτικών επιτυχιών Κ. Κωστόπουλος, ο οποίος πέρυσι υπέγραφε τη σκηνοθεσία στην επιτυχημένη σειρά «Σασμός», βρέθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης τον περασμένο Μάιο, έπειτα από μήνυση που υπέβαλε εναντίον του η ηθοποιός Ελ. Αθανασοπούλου για βιασμό πριν από 13 χρόνια. Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για το αδίκημα του βιασμού. Η 34χρονη σήμερα ηθοποιός στη μήνυσή της στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατήγγειλε ότι βιάστηκε το 2010, όταν ήταν 21 ετών. Στη μήνυση η Ελ. Αθανασοπούλου περιγράφει ότι γνωρίστηκε με τον σκηνοθέτη το 2009, στο πλαίσιο της ενασχόλησής της με τον χώρο της υποκριτικής. Στις αρχές του καλοκαιριού του 2010, όταν ο σκηνοθέτης πρότεινε στην ηθοποιό να βγουν για φαγητό και στη συνέχεια να συναντήσουν κοινή παρέα τους, πάντα σύμφωνα με την καταγγελία της, εκείνος τη βίασε μέσα στο αυτοκίνητό του.

Μετά τη δημοσιοποίηση της μήνυσης, ο γνωστός σκηνοθέτης παραιτήθηκε από την επιτυχημένη σειρά «Σασμός», για να μη φέρει, όπως δήλωσε, σε δύσκολη θέση τους συνεργάτες του. Ο Κ. Κωστόπουλος αρνήθηκε την κατηγορία, κάνοντας λόγο για συκοφαντία, και διαμήνυσε ότι θα στραφεί στη Δικαιοσύνη. Λίγες εβδομάδες μετά, ο σκηνοθέτης κλήθηκε από τον εισαγγελέα Απόστολο Ανδρέου να δώσει εξηγήσεις, έπειτα από προκαταρκτική έρευνα που διεξήγαγε σε βάρος του

Πηγή: Realnews

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X