Σχόλια

Δικηγόρος τρολάρει τη Ν.Δ. για το έλλειμμα στον ισολογισμό: Μήπως να το κλείσετε το μαγαζί;

Δικηγόρος τρολάρει τη Ν.Δ. για το έλλειμμα στον ισολογισμό: Μήπως να το κλείσετε το μαγαζί;
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πολύ μεγάλο πρόβλημα έχει η κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία με την τεκμαρτή φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών και ιδιαίτερα των δικηγόρων. Γνωστός δικηγόρος από τη Θεσσαλονίκη αποδομεί πλήρως και μάλιστα με καυστικό τρόπο το κυβερνητικό αφήγημα ότι δεν είναι δυνατόν ελεύθερος επαγγελματίας ή επιχειρηματίας να έχει μικρότερα κέρδη από τον υπάλληλό του. Και ρωτά με αιχμηρό τρόπο: Μήπως να το κλείσετε το μαγαζί;

Βλέπουμε σχεδόν σε καθημερινή βάση στελέχη της κυβέρνησης να θέτουν το ερώτημα «πώς είναι δυνατόν οι ελεύθεροι επαγγελματίες ή μια εταιρεία να βγάζει λιγότερα από τους υπαλλήλους της», σε μια προσπάθεια να μας πείσουν πόσο δίκαιη είναι η νέα φορολόγηση των ελεύθερων  επαγγελματιών.

 

Στην ΕΡΤ, για παράδειγμα, ο κ. Μαρινάκης τόνισε πρόσφατα ότι «δεν αυξάνεται ο φορολογικός συντελεστής» και εξήγησε γιατί… δεν είναι οριζόντιο το μέτρο. «Γιατί μέσα σε αυτό το 71%, για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, υπάρχει ένας ιδιοκτήτης επιχείρησης, πολλοί όχι ένας, οι οποίοι απασχολούν δέκα εργαζόμενους και αυτοί έχουν τον κατώτατο μισθό και ο ίδιος ο ιδιοκτήτης δηλώνει έσοδα κάτω από τους εργαζομένους του. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί».

 

Ας το πεί όμως ολοκληρωμένα ο κ. Μαρινάκης ή ο κ. Χατζηδάκης και ας μας ενημερώσουν πώς γίνεται ο απολογισμός της ΝΔ για το έτος 2022 να είναι: αμοιβές προσωπικού: 2,1 εκατ. ευρώ και το έλλειμμα να φτάνει τα -44,5 εκατ. ευρώ.

Τελικά γίνεται και συνεχίζεται…

Δείτε μάλιστα και την σχετική ανάρτηση γνωστού δικηγόρου της Θεσσαλονίκης επί του θέματος.

ellimaND d914f

 

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X