Σχόλια

Ξύπνησαν οι αγρότες (κατόπιν εορτής, ως συνήθως…)

Ξύπνησαν οι αγρότες (κατόπιν εορτής, ως συνήθως…)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Του Χρήστους Ξανθάκη

Ρε φίλε, τι ωραίο πράγμα αυτό το Google, για εμάς τους ρεπόρτερζ το έφτιαξε ο Θεός.
Παλιά λέγανε ότι τα όπλα ενός δημοσιογράφου είναι η τηλεφωνική ατζέντα του και το αρχείο του, δίκιο είχανε τούβλο ολόκληρο ο κατάλογος με τα τηλέφωνα, βιβλιοθήκη κανονική οι αποδελτιώσεις του Τύπου. Να μην ξέρεις που να κρυφτείς από το χαρτομάνι!

Αλλά ήρθε η καινούρια η τεχνολογία και τα άλλαξε όλα και χωράνε όλα τα νουμεράκια στο κινητό και άμα θέλεις να βρεις κάτι δεν ψάχνεις με τις ώρες στο χαρτοβασίλειο, τσακ γκουγκλάρεις και στο σερβίρει σε ολίγα δευτερόλεπτα. Πρέπει, βέβαια, να διαθέτεις και μια ελάχιστη αντίληψη για να μπορείς να ξεδιαλέξεις την ήρα από το στάρι, να μην είσαι, ας πούμε, «κοτόπουλο» που λέει κι ο Γιώργαρος ο Νταλάρας.

Έστω, όμως, ότι μιλάμε για κάτι εύκολο, όχι για κάτι δύσκολο που ενδέχεται να σε μπερδέψει. Όπως, για παράδειγμα, τι ψήφισαν οι αγρότες στις εκλογές του περασμένου Μαΐου. Γκουγκλάκι σένιο, πέφτεις πάνω στον Κουβαρά της ΕΡΤ πρώτη μούρη, να και η απάντηση από τον ειδικό επιστήμονα που φιλοξενεί:
Νέα Δημοκρατία: 48 %
ΠΑΣΟΚ: 13 %
ΣΥΡΙΖΑ: 10 %
ΚΚΕ: 8 %
Ελληνική Λύση: 8 %
Λοιποί: 14 %

Ποιο 41τακατό τώρα και πράσινα άλογα, ποια κοινοβουλευτική πλειοψηφία και ποια ψήφος εμπιστοσύνης του λαού; Τα στήθη τους πρόταξαν οι αγρότες για τα γαλάζια ψηφοδέλτια, το βρακί τους κατέβασαν στους γαλάζιους υποψηφίους. Πλάτη βάλανε για να σαπακιαστεί η αντιπολίτευση, ιδίως οι παλιοί τους αγαπημένοι οι πασόκοι και οι πάλαι ποτέ ευνοούμενοί τους οι συριζαίοι. Όξω ρε απ’ το μαντρί, μακριά απ’ την πομόνα, σας ξέρουμε τις απατεώνες ήσαστε και πόσο δε νοιάζεστε για την αγροτιά. Και δώσε χαβαδάκι…

Ώσπου ήρθε η λυπητερή. Ώσπου ήρθε ο Ντάνιελ. Ώσπου ήρθε το ραπόρτο από τους Ευρωπαίους ότι δεν έχει άλλο πάρτυ, αρκετά ήταν τα πενήντα δισεκατομμύρια της πανδημίας. Ώσπου η ακρίβεια στις ζωοοτροφές και στα λιπάσματα άρχισε να βαράει καμπανάκι. Ώσπου έκατσε το γάλα 250 ευρώ λιγότερα τον τόνο, 250 ευρώ λιγότερα φέτος από πέρυσι. Και το άχυρο πήγε από τα 2 λεπτά στα 13, έτσι για το γιόλο.

«Και πάλι καλά που δεν έκανε μεγάλα κρύα και δεν χρειάστηκε να ταΐσουμε πολύ τα ζώα», μου είπε ο φίλος μου ο Βαγγέλης (ας τον πούμε Βαγγέλη) που είναι κτηνοτρόφος ενεργός, όχι απ’ αυτούς που κάθονται γραφείο και μασουλάνε επιδοτήσεις. Για να προσθέσει χαρακτηριστικά ότι η αποζημίωση για την προβατίνα στάθηκε στα 110 ευρώ το κεφάλι, όταν η ζημία ήταν πολλαπλάσια.

Και να μας πει για τις κινητοποιήσεις τις πρόσφατες:

«Όλοι αυτοί οι μυστήριοι που μας είχανε φάει τ’ αυτιά για να ψηφίσουμε Νέα Δημοκρατία στις εκλογές, φωνάζουν στα τσιπουράδικα “να φύγουν οι κλέφτες” και ζητάνε να βγούμε στο δρόμο να τα κάνουμε όλα μπουρδέλο. Και τους κοιτάς και δεν ξέρεις τι να τους πεις…»

Τους τα είπαν, πάντως, οι ΜΑΤατζήδες, που παίξανε το ίδιο έργο για πολλοστή φορά:
Ξύλο, κρότου λάμψης, δακρυγόνα να φάνε κι οι κότες!

Δυστυχώς δεν επικράτησε ο πολιτικός πολιτισμός του 1997, όταν οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν αρκεστεί να ξεφουσκώσουν τα λάστιχα των τρακτέρ. Άλλες εποχές τότε, πιο καλλιτεχνικές. Τώρα είναι φρέσκα τα κουλούρια, τώρα σύρε να βρεις το δίκιο σου στην τηλεόραση, τώρα μετά την απομάκρυνση εκ της κάλπης ουδέν λάθος αναγνωρίζεται…

Πηγή: newpost.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X