Ελλάδα

Συναγερμός στον Έβρο: Νέα «επιχείρηση» από την Τουρκία με 6.000 μετανάστες

Συναγερμός στον Έβρο: Νέα «επιχείρηση» από την Τουρκία με 6.000 μετανάστες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Στην Αδριανούπολη το ταξίδι της ελπίδας με όνειρο την Ευρώπη ξανάρχισε με μετανάστες να προσπαθούν να περάσουν στην Ελλάδα με βάρκες μέσω του ποταμού Έβρου» μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, απευθύνοντας ουσιαστικά και κάλεσμα στους ανθρώπους που ευελπιστούν να περάσουν τα σύνορα και να διεκδικήσουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα evrosonline.gr , το συγκεντρωμένο πλήθος προσφύγων και μεταναστών στην τουρκική πλευρά στο ύψος του Πετάλου, στον Πέπλο και στα Ύψαλα, φαίνεται να ξεπερνάει τις 6.000.

 Τουρκική προπαγάνδα

Την άφιξη λεωφορείων που μεταφέρουν μετανάστες στην περιοχή της Αδριανούπολης, αναφέρει και δημοσίευμα της Haber Turk, που προπαγανδιστικά αναφέρει ότι 3 πρόσφυγες πέθαναν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν, μετά το άνοιγμα των συνόρων για την Ελλάδα τον Μάρτιο… ενώ 130 χιλιάδες έφτασαν στην Χώρα μας. 

Οι μεταβάσεις «Hope» συνεχίστηκαν μετά την κορώνα «Nonstop» με ρομπότ «ελπίδας» στην Ελλάδα μέσω του ποταμού Meriç

Αντίθετα με την απόπειρα πριν τρεις μήνες, αυτή τη φορά φαίνεται πως η προσπάθεια παραβίασης των συνόρων, ελληνικών και ευρωπαϊκών, εκ μέρους της Τουρκίας, δεν επικεντρώνεται σε ένα σημείο, αλλά παρατηρείται κινητικότητα σε τέσσερα διαφορετικά σημεία της ελληνοτουρκικής μεθορίου: Στις Καστανιές, στο Πέταλο, στο Τυχερό και στο Σοφικό.

Σύμφωνα με πηγές, οι δυνάμεις στην περιοχή της μεθορίου είναι ιδιαίτερα ενισχυμένες, ύστερα και από την πρόσφατη μετάβαση στον Έβρο συνολικά 400 αστυνομικών.

Στο Μαξίμου και το «Πεντάγωνο» είναι πλέον πεπεισμένοι ότι ο Εβρος βρίσκεται συστηματικά στο στόχαστρο της ‘Αγκυρας και η Ελλάδα καλείται να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την τουρκική πίεση και απειλή και σε αυτό το μέτωπο.

Σακελλαροπούλου: Βούλησή μας η προάσπιση των εδαφών μας

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου τόνισε στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό ότι «είναι αυτονόητη και δεδομένη η βούληση όλων μας, να προστατεύσουμε την εδαφική μας ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, πάντα με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, και πάντα με το βλέμμα στραμμένο στην ειρηνική συνύπαρξη όλων των λαών της περιοχής».

«Η Ελλάδα δεν παρακολουθεί. Ενίοτε δείχνει και τα δόντια της. Τα δείξαμε στην απόπειρα παραβίασης των συνόρων μας στον Έβρο και σε αυτό τον δρόμο κινούμαστε. Έχουμε δηλώσει ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές μας. Σε περίπτωση που η Τουρκία προχωρήσει σε όξυνση της επιθετικής πολιτικής της, έχουμε απάντηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος μιλώντας στη Βουλή.

Ελένη Νιζάμη

Δείτε ακόμη:

Μητσοτάκης προς Άγκυρα: Θα αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις με σταθερότητα

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X