Συνέλαβαν τον Χίο για το άθλιο πρωτοσέλιδο

Συνελήφθη έξω από τα γραφεία της εφημερίδας «Μακελειό», ο δημοσιογράφος Στέφανος Χίος για το χτεσινό εμετικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας του. Η σύλληψη έγινε στο πλαίσιο του Αυτοφώρου, ύστερα από τη χθεσινή παρέμβαση του εισαγγελέα.

Είχε προηγηθεί, η παρέμβαση του εισαγγελέα, έπειτα από εμετικό πρωτοσέλιδο  της εφημερίδας στο οποίο, με αφορμή τη συμφωνία για το Σκοπιανό, υπήρχαν φωτογραφίες του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών παραποιημένες ώστε να εμφανίζονται τραυματισμένοι από σφαίρες, ενώ εμφανίζει και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ξαπλωμένο και τραυματισμένο.

Μακελειό

Κάτω από τη φωτογραφία του Προκόπη Παυλόπουλου έγραφε: «Σε καιρό πολέμου εκτελούνται κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας». Ο κύριος τίτλος είναι «Στα 8 μέτρα σαν τον Μπελογιάννη», ο υπέρτιτλος «Παυλόπουλος-Τσίπρας-Κοτζιάς: εκτελεστικό απόσπασμα και μία σφαίρα στο κεφάλι για χαριστική βολή» ενώ αναφέρεται σε «παράδοση της Μακεδονίας μας σε Αλβανο-Σλάβους».
Τις φωτογραφίες συνόδευε το ερώτημα, «υπάρχει Έλληνας πατριώτης που να διαφωνεί με αυτό το πρωτοσέλιδο;».

Θυμίζουμε ότι χθες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος διέταξε την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης με την διαδικασία του Αυτοφώρου σε βάρος των υπευθύνων της εφημερίδας «Μακελειό» για το άθλιο πρωτοσέλιδο του εντύπου με εντολή να διαπιστωθεί άμεσα αν έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, όπως αυτό της «προσβολής Προέδρου της Δημοκρατίας», «παρακίνησης σε τέλεση κακουργημάτων».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ