Eretiki Κουζίνα

Κρεατόπιτα με χοιρινό και τραχανά

Κρεατόπιτα με χοιρινό και τραχανά
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κρεατόπιτα με χοιρινό και τραχανά -Υλικά
1 πακέτο φύλλα για πίτα ή δικά σας
2 κιλά κρέας χοιρινό χωρίς καθόλου λίπος
5 πράσα ψιλοκομμένα
2 κρεμμύδια
3 κουταλιές της σούπας γλυκό τραχανά
αλάτι και πιπέρι
λίγο λάδι
Εκτέλεση

Βράζουμε το κρέας με ελάχιστο νερό. Ίσα ίσα να μην κολλάει.

Μόλις βράσει πολύ καλά ρίχνουμε το τραχανά και τον αφήνουμε 10 λεπτά να βράσει.

Το αφήνουμε να κρυώσει καλά το μείγμα, ενώ το κρέας το χρίζουμε σε ίνες.

Παράλληλα σε ένα τηγάνι περνάμε τα κρεμμύδια και τα πράσα (κομματάκια) να μαλακώσουν με λίγο ελαιόλαδο.

Βάζουμε το κρέας και τον τραχανά σε μια λεκάνη και ρίχνουμε τα πράσα και τα υπόλοιπα υλικά

Ανακατεύουμε πολύ καλά και τα αφήνουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο.

Αλείφουμε με λάδι το ταψί και στρώνουμε 3 φύλλα ρίχνοντας μικρή ποσότητα λαδιού ανάμεσα τους.

Ρίχνουμε τη μισή γέμιση και σκεπάζουμε με 1 ή 2 φύλλα.

Ρίχνουμε την υπόλοιπη γέμιση και τελειώνουμε σκεπάζοντας με 3 φύλλα πάλι βάζοντας ελάχιστο λάδι ανάμεσά τους.

Χαράζουμε την πίτα και ρίχνουμε λίγο λάδι από πάνω και λίγο νερό, τόσο ώστε να πάει παντού.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 90 λεπτά περίπου (Να κοκκινίσει απο πάνω).

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X