Ελλάδα

Κρεατόπιτα με χοιρινό και τραχανά

Κρεατόπιτα με χοιρινό και τραχανά
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Υλικά

1 πακέτο φύλλα για πίτα ή δικά σας
2 κιλά κρέας χοιρινό χωρίς καθόλου λίπος
5 πράσα ψιλοκομμένα
2 κρεμμύδια
3 κουταλιές της σούπας γλυκό τραχανά
αλάτι και πιπέρι
λίγο λάδι

Εκτέλεση

  • Βράζουμε το κρέας με ελάχιστο νερό. Ίσα ίσα να μην κολλάει.

  • Μόλις βράσει πολύ καλά ρίχνουμε το τραχανά και τον αφήνουμε 10 λεπτά να βράσει.

  • Το αφήνουμε να κρυώσει καλά το μείγμα, ενώ το κρέας το χρίζουμε σε ίνες.

    Παράλληλα σε ένα τηγάνι περνάμε τα κρεμμύδια και τα πράσα (κομματάκια) να μαλακώσουν με λίγο ελαιόλαδο.

  • Βάζουμε το κρέας και τον τραχανά σε μια λεκάνη και ρίχνουμε τα πράσα και τα υπόλοιπα υλικά

  • Ανακατεύουμε πολύ καλά και τα αφήνουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο.

  • Αλείφουμε με λάδι το ταψί και στρώνουμε 3 φύλλα ρίχνοντας μικρή ποσότητα λαδιού ανάμεσα τους.

  • Ρίχνουμε τη μισή γέμιση και σκεπάζουμε με 1 ή 2 φύλλα.

  • Ρίχνουμε την υπόλοιπη γέμιση και τελειώνουμε σκεπάζοντας με 3 φύλλα πάλι βάζοντας ελάχιστο λάδι ανάμεσά τους.

  • Χαράζουμε την πίτα και ρίχνουμε λίγο λάδι από πάνω και λίγο νερό, τόσο ώστε να πάει παντού.

  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 90 λεπτά περίπου (Να κοκκινίσει απο πάνω).

    Δείτε ακόμη:

    Πώς λεγόταν η Αθήνα πριν το σημερινό της όνομα

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X