Eretiki Κουζίνα

Μοσχάρι στιφάδο για το Κυριακάτικο τραπέζι

Μοσχάρι στιφάδο για το Κυριακάτικο τραπέζι
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μοσχάρι στιφάδο: Συνταγή για Μελωμένο μοσχάρι στιφάδο για το Κυριακάτικο τραπέζι που θα σας κάνει να γλείψετε ακόμη και το πιάτο. Είναι το πιο ελαφρύ μαμαδίστικο μοσχάρι στιφάδο!

Υλικά
Μοσχάρι Περίπου 1.800 γραμμάρια
Κρεμμυδι Καμιά 20αρια για στιφάδο
Ντοματα 2 τριμμένες
Δάφνη 2 φύλλα
Ελαιολαδο 2/3 φλιτζάνι
Κρασι 1 φλιτζάνι κόκκινο ξηρό
Ξύδι 1 σφηνάκι
Κανελά 1 ξύλο
Μπαχάρι 3-4 κόκκους
Πιπέρι Κατά βούληση
Μοσχοκάρυδο 1 πρέζα
Ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
Δενδρολίβανο 1 κλαδάκι
Νερό 1 φλιτζάνι ζεστό
Πελτές Ντομάτας 1 κουταλιά της σούπας
Αλατι Κατά βούληση

Το μοσχάρι είναι από τα πιο υγιεινά και καλής ποιότητας κρέατα. Σήμερα λοιπόν θα ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και θα το δοκιμάσουμε πιο μελωμένο από ποτέ. Θα φτιάξουμε μοσχάρι στιφάδο με κρεμμύδια και θα απογειώσουμε το Κυριακάτικο τραπέζι.

Είναι ένα φαγητό τέλειο για μικρούς και μεγάλους. Συνοδεύεται υπέροχα με τηγανιτές πατάτες ή ριζότο με λαχανικά και σίγουρα θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Δεν θα πούμε πολλά, γιατί από τις φωτογραφίες και μόνο καταλαβαίνετε πόσο κολασμένα νόστιμο είναι αυτό το φαγάκι.

 

Εκτέλεση για το μοσχάρι στιφάδο

Αρχικά παίρνουμε το κρέας και το κόβουμε σε κομμάτια. Μερικά από τα κομμάτια μας μπορεί να έχουν και κόκκαλο, δεν πειράζει. Βάζουμε την κατσαρόλα μας στο μάτι και το ανοίγουμε σε δυνατή φωτιά. Βάζουμε το κρέας να καβουρδιστεί στην κατσαρόλα χωρίς λάδι. Θέλουμε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.

Η φωτιά μας σε αυτήν την φάση έχει έρθει σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε έπειτα το κρεμμύδι, τις τριμμένες ντομάτες χωρίς ζουμιά και σπόρια, τα φύλλα δάφνης, το ελαιόλαδο, το κόκκινο κρασί, το ξύδι, το ξύλο κανέλας, τα μπαχάρια, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο την ζάχαρη και το δεντρολίβανο.

Διαλύουμε στο ζεστό νερό τον πελτέ ντομάτας και βάζουμε το μείγμα με τον πελτέ στην κατσαρόλα. Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας, χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε για 1 ώρα περίπου. Μετά την 1 ώρα αλατίζουμε. Το μοσχάρι για να γίνει λουκούμι και τα κρεμμύδια να είναι ατόφια και καλοβρασμένα χρειάζεται συνολικά 1 1/2 ώρα βρασίματος.

Tips για το Μοσχάρι στιφάδο για το τραπέζι

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε απαχο στήθος και τουρτουγκίτα, χτένι, κυλότο, ελιά. Τα περισσότερα κομμάτια του μοσχαριού κάνουν για κατσαρόλα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X